- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Свака провокација на граници мора се спречити војним путем

© Фото : Пресс-служба президента БеларусиПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко поручио је да се свака провокација на граници земље мора спречавати војним путем.
„Јавно ћу рећи: свака провокација се мора спречавати војним путем. Нико никоме не треба да попушта. Свака повреда државне границе – паљба“, истакао је Лукашенко, преноси Телеграм канал „Пул првог“.
Лукашенко у оквиру изненадне провере борбене готовости Оружаних снага земље проверава испуњење задатака једног од тенковских батаљона на ошмјанском тактичком правцу у Гродњенској области Белорусије која се граничи са Пољском и Литванијом.
Коментаришући концентрисање снага НАТО-а у близини граница земље, Лукашенко је рекао да ће, ако се Минск мало примири, они напасти.
„Да ли они озбиљно мисле да ми и Руси покушавамо или да ћемо их напасти? Зашто копају противтенковске ровове... Не намеравамо да идемо тамо“, истакао је Лукашенко.
Он је напоменуо да Оружане снаге Белорусије не смеју да се опуштају.
„Сигурни смо да ће нас, чим се опустимо, напасти. То је сасвим извесно. Али ми не намеравамо тамо да идемо“, рекао је белоруски председник.
Како је Лукашенку рапортирао командант Северозападне оперативне команде Александар Науменко, ситуација на северозападном оперативном правцу и даље је компликована и има тенденцију раста тензија. То потврђују инжењеријске структуре у виду противтенковских ровова, ватрених положаја, као и концентрисање логистике и муниције у складиштима које се граде у близини белоруске државне границе у пограничном подручју.
Министарство одбране Белорусије је 11. марта најавило почетак још једне провере борбене готовости војних јединица. Министарство је тада истакло да је провера свеобухватна. Јединице ће морати да се премештају у назначена подручја и спроводе низ вежби и обука, укључујући борбено пуцање.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала