- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија ће тек „убирати плодове“ Николиног рада у Америци

© ФОТО: ФИБАНикола Јовић
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
Пратите нас
Никола Јовић израста у озбиљног играча и има све значајнију улогу у Мајамију. На поверење које му указује тренер Ерик Сполстра узвраћа изузетно зрелим партијама и потезима, што се видело у победи Хита над Кливлендом резултатом 121:84. Јовић је открио да највише детаља тренутно посвећује одбрани.
Мајами је познат по чврстој одбрани и управо то је сегмент игре на који посебан акценат стављају тренери у раду са 20-годишњим Николом Јовићем који је пружао фантастичне партије у дресу Србије на Мундобаскету у Манили.
Јовић ће сасвим сигурно бити човек од поверења селектора Светислава Пешића на Олимпијским играма у Паризу овог лета, а Србија би могла додатно да профитира од његовог рада у Америци.
„Јако је важно да се прилагођавате. Нисам могао да играм као што би иначе са момцима као што су Џими Батлер и Бем Адебајо. Морате да им помажете. Они мени чувају леђа, чак иако попусти, докле год сам бар солидан. Морате да будете у право време на правом месту. Посебно тамо где они желе да ја будем у том тренутку. Постајем добра играч у одбрани у ситуацијама 'један на један'. Трудим се да радим што више на томе и мислим да се то већ види“, рекао је Јовић за америчке медије и додао:
„Тренер Ерик Сполстра желим да будем одличан. Жели да будем велики грач, а ја се трудим да испоштујем све што он од мене тражи да радим на терену“, закључио је Србин.
Никола је меч са Кливлендом почео као стартер, а сусрет је завршио са осам поена и једном асистенцијом за 18 и по минута проведених на паркету.
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
СПОРТ
Рајаковић проговорио у „случају коцкар“ који потреса НБА – покренута истрага
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2024
СПОРТ
Жељко у Подгорици лоцирао највећи Партизанов проблем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала