- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија опет затражила седницу СБ УН о агресији на Југославију

© Sputnik / Алексей Агарышев / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Украјине при УН: Укинути Русији право вета у СБ
Амбасадор Украјине при УН: Укинути Русији право вета у СБ - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
Пратите нас
Русија је затражила сазивање седнице Савета безбедности УН о агресији НАТО на Југославију и чека одговор председавајућег Савета безбедности, изјавио је први заменик сталног представника Руске Федерације при УН Дмитриј Пољански.

„Русија је јуче (25. март) у званичном писму затражила од јапанске мисије која председава да у блиској будућности сазове седницу Савета безбедности УН поводом 25. годишњице агресије НАТО на Југославију. Очекујемо званичан одговор“, рекао је он на седници СБ УН.

Раније је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова саопштила да је Русија огорчена због непрофесионалног понашања француске делегације која је, уз подршку других западних делегација, 25. марта спречила одржавање седнице СБ УН о агресији НАТО на Југославију.
Истовремено је поручила да руска страна намерава да инсистира на томе да се седница СБ УН о НАТО агресији на Југославију одржи на овај или онај начин, јер то није само један у низу догађаја у историји, него прекретница у формирању тренутне ситуације на Балкану.
Седница Савета безбедности УН - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
РУСИЈА
„Лопов се сам одаје“: Москва огорчена због блокирања седнице СБ УН о бомбардовању Југославије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала