- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Терористи из Москве јурили према украјинској граници брзином већом од 140 на сат

© Следственный комитет РФ / Уђи у базу фотографијаХапшење лица умешаних у терористички напад на "Крокус сити хол"
Хапшење лица умешаних у терористички напад на Крокус сити хол  - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
Пратите нас
Након терористичког напада који су извршили у Москви, милитанти су се возили према Украјини брзином већом од 140 km/h, показују подаци са саобраћајних камера.
Бели „рено“ снимила је саобраћајна камера на ауто-путу М-3 „Украјина“, око 70 километара од Москве, у близини села Башкино у Московској области. Федерални ауто-пут М-3 води од Москве преко Калуге и Брјанска до државне границе са Украјином.
Брзина аутомобила терориста у 21.08 по московском времену 22. марта износила је 141 km/h, док ограничење брзине за путничке аутомобиле на овом путу износи 90 km/h.

Напад на „Крокус сити хол“

У нападу на посетиоце концерта у Москви који се догодио 22. марта убијено је 139 особа. Федерална служба безбедности Русије саопштила је да је у близини руско-украјинске границе приведено 11 лица, укључујући четворицу терориста.
Четврорица терориста, који су крвави пир починили за свега 18 минута, пресретнути су у Брјанској области, на мање од 100 километара од руско-украјинске границе, док су белим „реноом“ покушавали да побегну у Украјину.
Из њихових изјава произлази да је напад изведен за новац, али јасну слику о томе који су били њихови мотиви за напад и ко су налогодавци једног од најкрвавијих терористичких напада у историји Русије за сада није могуће сложити.
Басмански суд у Москви одредио им је притвор до 22. маја. Оптужени су за тероризам и признали су кривицу, а за то дело прети им доживотна робија.
Украјина је једина земља која није осудила терористички напад у „Крокус сити холу“, а стручњаци оцењују да то показује злочиначку природу актуелног режима у Кијеву.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала