- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Туђе нећемо, своје не дамо“: Белорусија не намерава да ратује против НАТО

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
Пратите нас
Чланице НАТО-а неће бранити Украјину, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко, коментаришући информације о размештању трупа НАТО-а на украјинској територији у близини јужне границе Белорусије.

„На украјинском правцу сада има 120 хиљада Украјинаца. Хоће да их одведу на фронт против Русије. А овде се прича о размештању француских или НАТО трупа на нашој јужној граници. То је добро за нас. Они неће бранити Украјину као што је сада бране Украјинци“, рекао је Лукашенко, преноси државна агенција Белта.

Он је приметио да су на полигону Пабраде у Литванији тренутно концентрисане снаге НАТО-а, укључујући и војнике из Сједињених Америчких Држава и Немачке.
„Тамо су туђи људи. Мислите ли да су Немци и Американци дошли овамо и да ће у случају сукоба са Белорусима и Русима бранити Литванију? То се никада није десило. И неће је бранити. Приликом прве озбиљне ситуације, побећи ће са бојног поља. И исправно ће урадити. Њихова земља је у Немачкој и САД. Овде никакви плаћеници неће решити питање“, објаснио је белоруски председник.
Према његовим речима, Белорусија не намерава да се бори против њих.
„Нама то није потребно. Увек сам говорио: туђе нећемо, своје не дамо. То је наша логика. Нама овај рат не треба. Зашто да се сучељавамо и боримо једни против других? Нас једноставно у ово увлаче, провоцирају. А заинтересовани су далеко одавде. Они хоће да се ми овде тучемо. Затим ће доћи на згариште, штампати доларе и обнављати ове земље, али не у интересу наших народа. Ни литванског, ни пољског, ни белоруског“, рекао је Лукашенко.
Он је позвао да се не ратује, већ да се обрађује земља, узгајају усеви и бави питањима живота људи.
„Не треба се бавити глупостима, већ развијати земљу, овде добијати хлеб и хранити нашу децу и унуке. То је наш циљ. Не намеравамо да ратујемо са њима. Треба да схвате да за њих одавде неће бити опасности. Али ако се усуде, озбиљно ћемо им одговорити“, закључио је белоруски лидер.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала