- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Западни медији: Новац који су САД издвојиле за Кијев у марту ─ потрошен још у новембру

© AP Photo / Mariam ZuhaibАмерички Капитол у Вашингтону
Амерички Капитол у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
Пратите нас
Пакет финансијске помоћи Кијеву од 300 милиона долара, који је амерички Конгрес одобрио прошле суботе, потрошен је још у новембру 2023. године, када су власти у земљи покушавале да избегну затварање због недостатка финансијских средстава, пренео је лист „Политико“.

„Новац издвојен у оквиру иницијативе за помоћ безбедности Украјине био је део владиног буџетског пакета од 1,2 билиона долара који је у суботу потписао председник Џо Бајден. Али у ствари, новац је задужен још у новембру, када је Пентагон радио према привременој резолуцији о наставку финансирања“, пише портал, позивајући се на неименованог званичника из администрације америчког председника Џозефа Бајдена.

Како се наводи, средства „тренутно нису доступна за коришћење“. Лист напомиње да је њихово издвајање било углавном симболично: чак и када би могла да се користе, не би променила ситуацију на бојном пољу.
Председавајући Представничког дома републиканац Мајк Џонсон и лидер демократске већине у Сенату Чак Шумер раније су постигли договор о финансирању рада владе у износу од 1,66 билиона долара за целу фискалну 2024. годину, која је у САД почела у октобру 2023. Међутим, конгресмени у Капитолу нису имали довољно времена да донесу свеобухватан буџет пре затварања, због чега су поново морали да пристану на привремену резолуцију која је била трећа од почетка текуће фискалне године.
Затварање (шатдаун) је престанак рада владиних агенција због недостатка средстава.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала