- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руси су и даље тема за Европу: „Желимо да видимо шта ће бити“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2024
Пратите нас
Иако је било наговештаја да би Евролига могла да промени формат за следећу сезону - то се неће догодити. Остаће исти број клубова, дакле 18, тако да је питање где ће ту бити Партизан и Црвена звезда.
Судећи према изјавама челника Паулијуса Мотијејунаса, формат и број тимова наредне сезоне се неће мењати.
Питање је и шта ће бити са руским тимовима који су и даље под суспензијом.
„У новој сезони имаћемо исти формат. Идемо корак по корак, нема јасног плана. Желимо да видимо шта ће бити са руским тимовима, када ће моћи да се врате, шта ће бити са Еврокупом... Има много ствари које треба размотрити. Не желимо да будемо затворена лига, никада нисмо ни били. Еврокуп је наш други догађај, који је веома важан и велики клубови учествују. Свима дајемо шансу да се боре за улазак у Евролигу. Желимо да развијамо и Еврокуп, где видимо који клубови расту. Тешко је директно ући у Евролигу, тако да је ово међукорак“, рекао је Литванац у разговору за грчку СДНА.
Веома важно питање у европској кошарци је и улазак Дубаија у исто. Дубаи је већ обезбедио улазак у АБА лигу, а следи му и учешће у Еврокупу.
Када ћемо га гледати у Евролиги?
„Логично је да постоји интересовање и позитивно је да постоји жеља са обе стране. Говоримо о одличном граду, са невероватним условима. Одлука је тешка, јер је реч о другом континенту, другој култури и сасвим другим подацима. Преговори трају јер одлука није лака. Екипе ће гласати, то се још није десило, али идемо корак по корак. Наравно да постоје сумње, али не видимо сумњу на лицима људи који воде пројекат. То је изазов за све. Евролига има веома висок ниво и ако уђете у њу биће као да ускачете у воз који јури 120 км на сат. Ризик постоји, желимо да га минимизирамо, зато је наш предлог да се иде на нешто мање, зато разговарамо да тим Дубаија прво уђе у Еврокуп и ту покаже своју вредност“, рекао је Мотијејунас.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Никола Јокић Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
СПОРТ
Леброн: Јокић је највећи кошаркашки геније у историји
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала