- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски трио вози Клио! /видео/

© Фото : Приватна архива Никола Миљковић
Никола Миљковић  - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2024
Пратите нас
Никола Миљковић, српски возач, поново ће наступити у такмичењу Клио куп Европа, а поред њега дебитоваће Никола Тошић и Милан Поповић.
Београдски Темпо рејсинг, на челу са познатим српским аутомобилистом Николом Миљковићем, у нову сезону улази јачи за још два такмичара.
Екипи су се прикључили Никола Тошић, који је решио да заврши међународну каријеру у картингу и посвети се аутомобилским тркама, као и Милан Поповић, момак који је годинама уназад велика подршка и важан део Темпо рејсинга, а сада је решио да се и сам опроба као такмичар у ауто-спорту.
„Спремни улазимо у нову сезону и имамо велика очекивања с обзиром на сада већ позамашно искуство и сав занат који сам испекао у претходне две године. Возићу редизајнирани аутомобил, који је добио сасвим нов изглед. Као промотери Реноа, учесници Клио купа од фабрике добијају нове компоненте, тако да смо заменили браник и фарове. И то није све, јер смо одлучили да урадимо рибрендинг читавог аутомобила, тако да тркачки Клио сада изгледа као потпуно нов“, објашњава Миљковић.
Уочи поласка на прву трку у Француску, наш ас је протеклог викенда имао тестирања на стази НАВАК у кишним условима. Осим позитивних утисака, Никола није пропустио да истакне колико му значи подршка од спонзора.
„Желим да се захвалим Ауто-мото савезу Србије и Агенцији за безбедност саобраћаја на помоћи у припреми за нову сезону, као и Центру НАВАК који ми је за тестирање уступио стазу. У Француску крећемо са два камиона и три аутомобила, пуни ентузијазма и одлучни да пружимо максимум како бисмо остварили циљеве“, истиче Миљковић.
Нашу екипу прва трка очекује у Француској, на стази Ногаро, где Миљковић до сада није наступао, али се, каже, добро припремио на симулатору. Први званични тренинзи у новој сезони биће одржани у петак, у суботу следе најпре квалификације, а затим и трка. С обзиром на то да је у недељу у Француској празник, друга трка је померена на понедељак.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала