- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нова руска „пчела“ спроводи дронове у дубину одбране украјинске војске

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Уђи у базу фотографијаРуски дрон
Руски дрон - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2024
Пратите нас
Нови дрон који користи руска војска има улогу матичног брода који доводи ФПВ дронове ван радијуса њиховог деловања, а такође делује и као ваздушно чвориште које је неопходно за одржавање комуникације између дронова и оператера, пише „Вар зона“.
Лист наводи да је таква концепција актуелна и омогућава да се заобиђу основна технолошка ограничења својеврсна ФПВ дроновима.
Издање пише да нови руски дрон може да полети и слети вертикално, што му омогућава да полеће и слеће, практично, где год је могуће. Чињеница, да „пчела“ може да одлети до ивице свог борбеног радијуса и ослободи ФПВ дронове је значајан скок у њеним могућностима. Међутим, сама могућност испоруке дроном не би имала велики значај да матична платформа не делује и као репетитор.
„Ваздушне репетиторе већ користе обе стране у ограниченим количинама за комуникацију дроновима који немају могућности да имају везе ван видног поља. Комбиновањем ове функције са системом за испоруку се добија оптимално решење јер се дрон за лансирање може поставити ближе месту где се ФПВ дронови користе против циљева. То ће им омогућити да буду на вези чак и у условима сложеног рељефа или велике густине насељенности у граду. Осим тога, то ће омогућити да се спроводе ФПВ напади у дубину непријатељске одбране где их не очекују“, пише лист.
У чланку се закључује да је нова концепција везе дронова веома добра и да ће се и у будућности, највероватније, појавити сличне варијанте дронова-носача. За сада је само познато да дрон „пчела“ има мотор са унутрашњим сагоревањем, али нису познате друге карактеристике.
Военнослужащий ВС РФ учится управлять FPV дроном в школе аэроразведки Ахмат, Россия - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2024
РУСИЈА
Русија од 1. априла покреће нови пројекат обуке у сфери развоја дронова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала