- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Драма у Кардифу дала последњег учесника Европског првенства у Немачкој

© AP Photo / David DaviesПољска фудбал
Пољска фудбал - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2024
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Пољске последњи је учеснике Европског првенства у Немачкој, након што је после бољег извођења пенала у Кардифу успела да елиминише домаћи Велс. Како у регуларном току и после продужетака није било голова, тако је пенал-лутрија морала да одлучи ко ће на завршни турнир који ће бити одржан од 14. јуна до 14. јула.
Претходно је Грузија изборила дебитантски наступ на првенству Европе, и то на идентичан начин као Пољска, после бољег извођења једанаестераца. У Тбилисију су такође мреже мировале после 120 минута фудбала.
Успели су фудбалери Грузије, успели су и Украјинци после преокрета против Исланда 2:1 (0:1) да чекирају карте за Немачку, да би врхунац драме уследио у Кардифу.
Велшани су били тим који је боље отворио меч, који је више нападао, али без неких конкретних прилика испред гола Војчеха Шчеснија.
Затресла се мрежа Пољака у финишу првог полувремена, погодио је капитен острвске селекције Бен Дејвис, да би линијски судија подигао заставицу и гол је поништен због офсајда.
Колико су Пољаци предвођени Робертом Левандовски били безопасни по гол противника, најбољи потврђује сув статистички податак према ком нису имали шут у оквир.
Изборили су се прво за продужетке, затим и за пенале. Херој је био Војчех Шчесни који је одбранио ударац фудбалеру Лидса Данилу Џејмсу, који је израстао у трагичара.
На тај начин познати су сви учесници Европског првенству у Немачкој. Пољаци ће у Групу Д, где су Холандија, Аустрија и Француска.
Грузија је „упала“ у Груп Ф са Португалијом, Чешком и Турском, док ће Украјина играти у Групи Е са Белгијом, Словачком и Румунијом.
Европско првенство у Немачкој
Група А: Немачка, Шкотска, Мађарска, Швајцарска.
Група Б: Шпанија, Хрватска, Италија, Албанија.
Група Ц: Словенија, Данска, Србија, Енглеска.
Група Д: Пољска, Холандија, Аустрија, Француска.
Група Е: Белгија, Словачка, Румунија, Украјина.
Група Ф: Турска, Грузија, Португалија, Чешка.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
СПОРТ
Историјски моменат – дебитант иде на Европско првенство
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала