- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Све(т) је на страни „грешника“ – пиједестал спреман за седмог величанственог

© AP Photo / Lynne SladkyЈаник Синер
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2024
Пратите нас
Италијан Јаник Синер на правом је путу да у неком тренутку постане светски број 1. Бројни стручњаци предвидели су такав епилог, пошто је три пута у кратком временском интервалу побеђивао Ђоковића, од чега је последњи скалп био у полуфиналу Аустралијан опена. Сада се појавио још један параметар који указује да је „грешник“ спреман за пиједестал.
Италијански тенисер, иначе, трећи рекет планете у овом тренутку који руши редом на Мастерсу у Мајамију, стигао је против Чеха Махача до импозантних 20 победа на 21 одиграном мечу, а статистички подаци кажу да је традиција у 21. веку, да коме је то пошло за руком, да ће бити светски број 1.
Да ли је Синер седми величанствени играч који ће наставити низ и бити први на АТП ранг-листи? Како игра, реално је да хоће – само је питање тренутка, с обзиром на то да је трећи са 8.110 бодова, испред њега су Новак Ђоковић са 9.725 бодова и Шпанац Карлос Алкарас – 8.645.
Пре њега то су учинили Рафаел Надал, Новак Ђоковић, Лејтон Хјуит, Андре Агаси, Енди Мари и Роџер Федерер. Какво страшно елитно друштво у ком се нашао Јаник.
Синер је „почистио“ Махача с терена за полуфинале другог Мастерса у сезони, где ће ће укрстити рекет са Русом Данилом Медведевом.
Када се гледа сезона 2023/24. „грешник“ је освојио прву Гренд слем титулу, покорио је Мелбурн, где је претходно поприлично лако и доминантно изашао на крај са највећим свих времена у полуфиналу.
Пао је Ђоковић резултатом 3:1, да би Јаник у финалу „окренуо“ наредног ривала у Мајамију – Руса Медведева.
Уследила је титула у Ротердаму, до које се практично „прошетао“ вижљасти 22-годишњи Италијан.
Једини пораз претрпео је на Мастерсу Индијан Велс од Карлос Алкараса. После тога наставио је по старом и редом је у Мајамију излазио на крај са сународником Вавасоријем, Холанђанином Грикспором, Аустралијанацем О'Конелом и Чехом Махачом.
Када се гледа овосезонска АТП трка јасно је да је Синер лидер са 3.300 освојених бодова, у леђа му гледа финалиста Аустралијан опена Рус Медведев са 2.550 бодова, трећи је Алкарас који је на коти 1.700, док је Ђоковић тек на 12. позицији.
И бројни светски медији, почев од италијанских, преко америчких до британских, увелико су прогласили „грешника“ будућим светским бројем један, само је на њему да се на терену избори за оно што му, судећи према нивоу тениса који демонстрира у континуитету, апсолутно и припада.
Екатарина Александрова - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2024
СПОРТ
После прве на свету Рускиња срушила и Американку – наставља се најлепша бајка у Мајамију
Данил Медведев, руски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2024
СПОРТ
Спектакл у полуфиналу Мајамија – Медведев на Синера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала