- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Још не знамо шта ће бити 21. маја

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2024
Пратите нас
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров није се сложио са ставом сталног представника Русије при УН Василија Небензија о томе када се завршава мандат украјинском лидеру Владимиру Зеленском.
Небензја је 22. марта рекао да га једнострана одлука Зеленског да не води председничку кампању у Украјини чини нелегитимним од 21. маја. Он је напоменуо да се страни партнери обраћају Русији са захтевом да преговарају са Украјином. Дипломата је истакао да је кијевски режим „у принципу неспособан да преговара“ и да забрањује вођење било каквих преговора са Руском Федерацијом.
„Што се тиче 20. маја, шта ће бити 21. маја, видећемо. Можда нећемо морати ништа да признамо“, рекао је Лавров у интервјуу за „Известија“.
Поред тога, министар је прокоментарисао указ Зеленског, којим се њему и другим представницима државе забрањује да преговарају са руским председником Владимиром Путином. Лавров је објаснио да је руски лидер више пута говорио о могућности да се разговара о мирном решавању сукоба како би се уверио да је овај процес озбиљан или у нади да ће „ово бити озбиљан процес“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала