- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: На Западу пишу сценарије о деколонизацији Русије - могу само да сањају

© Sputnik / Alexey Maishev / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2024
Пратите нас
Запад пише много сценарија за „деколонизацију“ Русије, о томе могу само да сањају, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров у интервјуу за „Известија“.
"Тамо (на Западу) постоји много сценарија за деколонизацију Русије. Могу само да сањају", рекао је министар.
Лавров је нагласио да су резултати председничких избора и излазност на њима показали да „Руси уопште нису постали аполитични, већ напротив, желе да бране свој идентитет, културу, историју, цивилизацију и да је та одлучност примећена у свету. Не само да се примећује, већ се доживљава са све већим поштовањем“.

"Чини ми се да су се фантазије о изолацији Русије већ распршиле када смо одржали Игре будућности, Светски омладински фестивал. О каквој изолацији може бити речи", додао је шеф руске дипломатије.

Истовремено, Лавров је скренуо пажњу на материјал Политика, „који се тицао анализе спољне политике САД и међународних операција које оне воде“.
„На основу онога шта ће се десити са Украјином и како ће се догађаји развијати у условима када се питање финансирања Украјине кочи у америчком Конгресу, Европа ће остати сама са задатком да нанесе „стратешки пораз” Москви. Политико је писао да, у свим прошлим сукобима у којима су биле умешане Сједињене Државе, њихово учешће би се завршило када амерички бизнис исцеди све што му је било потребно из региона“, истакао је министар.
Лавров је појаснио да је „то речено у вези са разговорима о будућности украјинске економије и проблему хране“.
"Сви знају да су три највеће америчке компаније купиле лавовски део плодне земље Украјине", нагласио је он.
"Сада се води прилично жесток окршај унутар ЕУ. Када неке земље које производе храну траже забрану увоза украјинског жита у Европску унију, треба се сетити да је у питању америчко жито. Како забранити власнику да продаје робу која треба да му донесе одређени профит?", закључио је Лавров.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала