- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

На северу Косова и Метохије почело уручивање рачуна за струју

CC0 / Unsplash / Далековод
Далековод - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2024
Пратите нас
Компанија „Електросевер“ почела је да уручује рачуне потрошачима за утрошену електричну енергију у четири општине на северу Косова и Метохије и омогућила им да плате цену струје по нижој тарифи.
„Елекстосевер“ је саопштио да узимајући у обзир просечну потрошњу на северу покрајине од 700 киловат-часова, грађанима су омогућили да до утрошених 800 киловат-часова месечно плаћају струју у зони јефтине тарифе, пренео је РТС.
„Такође, у периоду од 22 часа увече до 6 сати ујутру, грађани могу да користе јефтину струју“, саопштено је из „Електросевера“.
Уручивање рачуна грађанима на северу Косова и Метохије за утрошену струју представља завршни корак у спровођењу мапе пута енергетског споразума Београда и Приштине из 2013. и 2015. године.
Компаније КЕДС са седиштем у Приштини и „Електросевер“ у Косовској Митровици, потписале су у децембру прошле године комерцијални уговор, којим се „Електросевер“ овлашћује за пружање услуга дистрибуције, односно фактурисање, наплату рачуна, одржавање и физичко прикључивање нових потрошача у четири општине са већинским српским становништвом на северу Косова и Метохије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала