- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Њујорк тајмс“: Америка прећутала део информација о терористичкој претњи у „Крокусу“

© Sputnik / Kirill KallinikovЗграда "Крокус сити хола" након терористичког напада и пожара
Зграда Крокус сити хола након терористичког напада и пожара - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2024
Пратите нас
Америчке обавештајне агенције нису доставиле Москви све информације које су имале о терористичкој претњи у „Крокус сити холу“ у Подмосковљу, страхујући да би руске власти могле сазнати о њиховим обавештајним изворима или методама рада, пише „Њујорк тајмс“, позивајући се на званичнике европских и америчких безбедносних служби.

„Непријатељски односи између Москве и Вашингтона спречили су америчке званичнике да предају више информација о плану (терориста) из страха да би руске власти могле сазнати о њиховим обавештајним изворима или методама“, пише лист.

Како је изјавио директор Федералне службе безбедности Русије (ФСБ) Александар Бортников, информација о припреми терористичког напада у Русији почетком марта, коју је предао Вашингтон, била је уопштена и на њу су реаговале руске специјалне службе. Истовремено, он је напоменуо да амерички подаци о планираним терористичким нападима нису увек конкретни и пожелео да у њима има више детаља.

Напад на „Крокус сити хол“

У нападу на посетиоце концерта у Москви који се догодио 22. марта убијено је 140 особа. Федерална служба безбедности Русије саопштила је да је у близини руско-украјинске границе приведено 11 лица, укључујући четворица терориста.
Терористи, који су крвави пир починили за свега 18 минута, пресретнути су у Брјанској области, на мање од 100 километара од руско-украјинске границе, док су белим „реноом“ покушавали да побегну у Украјину.
Суд у Москви одредио им је притвор до 22. маја. Оптужени су за тероризам и признали су кривицу, а за то дело прети им доживотна робија.
Украјина је једина земља која није осудила терористички напад у „Крокус сити холу“, а стручњаци оцењују да то показује злочиначку природу актуелног режима у Кијеву.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала