- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Бугарски Федерер“ очитао лекцију „новом Надалу“!

© AP Photo / Marta LavandierГригор Димитров и Карлос Алкарас
Григор Димитров и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2024
Пратите нас
Григор Димитров, бугарски тенисер познат по поређењу са стилом игре Роџера Федерера, победио је наследника Рафаела Надала, младог Карлоса Алкараса, у два сета у четвртфиналу турнира у Мајамију.
Димитров је меч решио у невероватном стилу за мање од стотину минута игре са 6:2, 6:4.
„Учинио је да се осећам као да поново имам 13 година. Не сећам се да је ико учинио да се осећам овако. Дуго се тако нешто није догодило. Нисам знао шта да радим. Тражио сам решења али ми он није дао. Осећао сам невероватну фрустрацију”, навео је Алкарас.
Димитров је одиграо перфектан меч, уписао је чак 24 директна поена чиме је поставио прави параметар за игру против 12 година млађег Шпанца.
„Често је генијалност у једноставности. Знао сам да морам да будем агресивнији, да ја водим поене. Јако је тешко то урадити против њега“, објаснио је Димитров.
Могао је и брже да победи јер је водио са 4:1, успео је Алкарас да се тргне, али је то било кратког даха.
Алкарас има три победе у пет мечева против Димитрова, али сада и два узастопна пораза.
„Мени се допада његова играм, чини ми се понекад да смо веома слични, као да играм против огледала. Зато и знам који ће бити његов следећи потез. Наши мечеви су као игра мачке и миша, да бисмо видели ко ће први да нападне. Уверен сам да се он слично осећа. Са обзиром колико је млад, најкомплетнији је тенисер”, истиче Бугарин.
Ако савлада Александра Зверева у полуфиналу, Димитров ће се после шест година вратити у првих десет на свету. Немац му је много тежи ривал јер га је савладао само једном у осам мечева, и то у првом двобоју, пре целе деценије у Базелу.
Димитров има чак 19 победа у 2024, а сезону је почео титулом у Бризбејну. Повратак ка врху је почео јесенас у Шангају где је догурао до полуфинала. Тада је био 19. на свету. Уследило је финале у Паризу и пораз од Новака Ђоковића, а у овој години наставља поход.
Због овог пораза, Алкарас би могао да изгуби друго место на свету. Ако Јаник Синер освоји титулу, смениће га са те позиције.
У другом полуфиналу се вечерас састају Данил Медведев и Јаник Синер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала