- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Таџикистану приведено девет особа због сумње да су умешани у терористички напад у „Крокусу“

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Уђи у базу фотографијаСећање на жртве терористичког напада у Москви
Сећање на жртве терористичког напада у Москви - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2024
Пратите нас
Девет људи приведено је у Таџикистану због сумње да су повезани са извршиоцима терористичког напада у концертној дворани "Крокус" у Москви, рекао је извор Спутњика у специјалној служби.
Приведени су живели у предграђу Душанбеа а осумњичени су и за контакте са ДАЕШ-ом (терористичка организација забрањена у Русији).
У привођењу су учествовали и припадници руских снага безбедности.
У нападу на посетиоце концерта у Москви који се догодио 22. марта убијено је 140 особа. Федерална служба безбедности Русије саопштила је да је у близини руско-украјинске границе приведено 11 лица, укључујући четворица терориста. Терористи, који су крвави пир починили за свега 18 минута, пресретнути су у Брјанској области, на мање од 100 километара од руско-украјинске границе, док су белим „реноом“ покушавали да побегну у Украјину. Суд у Москви одредио им је притвор до 22. маја.
Оптужени су за тероризам и признали су кривицу, а за то дело прети им доживотна робија. Украјина је једина земља која није осудила терористички напад у „Крокус сити холу“, а стручњаци оцењују да то показује злочиначку природу актуелног режима у Кијеву.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала