Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Најгоре мислим о свакој речи Динка Грухоњића, али он има право на мишљење

© Фото : Новости/З. ГрумићПротест студената Филозофског факултета
Протест студената Филозофског факултета - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да осуђује понашање свих страна у вези са случајем професора Филозофског факултету у Новом Саду Динка Грухоњића и да он има право на другачије мишљење, иако, како је рекао све најгоре мисли о свакој његовој речи.
„Ја позивам да ником никоме не прети. Све најгоре мислим о свакој речи Динка Грихоњића, али ћу да штитим његово право на другачије мишљење. Срам га било за Динка Шакића, усташког зликовца“, рекао је Вучић.
Он је нагласио да то не значи да ико сме да угрожава физички интегритет Динка Грухоњића и да он има право да одговори то.
Академску јавност узбуркале су изјаве професора журналистике Динка Грухоњића које је дао на трибини одржаној током фестивала „Ребеду“ у Дубровнику, да има лепо име Динко, попут Динка Шакића, усташког злочинца и заповедника логора Јасеновац и Стара Градишка, у којем су страдале стотине хиљада Срба, Јевреја и Рома.
Због нереаговања Управе Филозофског факултета да отказом санкционише говор мржње професора Грухоњића, реаговали су студенти који су после јучерашње блокаде провели ноћ у згради факултета. Одбор наставника Филозофског факултета који подржава Грухоњића најавио је протести скуп испред зграде факултета.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала