- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бугарин „победио себе“ и вратио се тамо где припада: „Коначно!“

© AP Photo / Marta LavandierГригор Димитров и Карлос Алкарас
Григор Димитров и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2024
Пратите нас
Атомски тенис, који у Мајамију демонстрира Григор Димитров, „лансираће“ га од понедељка међу Топ 10. Бугарин ће се први пут, после непуних шест година вратити тамо где му је место, тамо где неминовно и припада. Срушио је Алкараса, срушио је Зверева и у недељу га чека битка са Јаником Синером, који је од почетка сезоне најбољи играч на АТП туру.
Григор Димитров, чини се, изашао је на крај са својим највећим противником – собом! Уз то, срушио је и Зверева после 10 година!
Да, одувек је словио за невероватног талента, али му „глава“ није била јача страна.
Бар, не до сада. Сада се чини да су се „коцкице склопиле“ и да је „бугарски таленат“ коначно сазрео и спреман је за нешто велико.
То велико би за почетак, можда могла да буде и титула на Мастерсу у Мајамију, за коју ће морати добрано да се презноји, јер ће с друге стране мреже бити „грешник“. Исти онај који руши све редом и има 21 победу од почетка сезоне.
Интересантно, и Бугарин може да се похвали да је једини уз Италијана који у 2024. години има 20+ победа.
Е, зато се у недељу очекује спектакуларно финале у Мајамију од 18 сати и 30 минута.
На питање новинара после победе над Немцем руском Александра Саше Зверева – 6:4, 6:7, 6:4, шта је било потребно физички и психолошки да би се изборио да од новембра 2018. године поново буде међу Топ 10, Димитров је одговорио:
„Шта год да кажем то не чини правду за мене. Бијем сопствене битке, трчим своју трку. Све је то дошло радом. Напорним радом, мене и мог тима. Ја сам тренутно на једном потпуно другачијем путу у свом животу и у каријери. Доста тога је урађено. Не желим да се враћам уназад. Нема разлога... Наставио сам да верујем, да радим и да идем напред. Верујем у себе, сада више него икада. Комплетан тим увек је веровао и гурао ме напред, а некада ни сам нисам веровао. Поновићу, сада верујем. Радио сам доста на дисциплини, моја породица и блиски пријатељи су све време уз мене. На крају дана све је то љубав, ово је вишња на торти“, рекао је Димитров, после тријумфа над Зверевом, и седам узастопних пораза од Немца руског порекла.
Григор Димитров - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2024
СПОРТ
Бугарину не може нико ништа – после Алкараса „нокаутирао“ и Зверева за финале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала