- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пилић га упоредио са Месијем и Аргентином – Новак поручио: Вечно сам захавалан Србији

© Sputnik / Тамара РанковићНовак Ђоковић и Никола Пилић
Новак Ђоковић и Никола Пилић - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2024
Пратите нас
После премијере филма „Никола Пилић – легенда“, чувеном хрватском тенисеру на сцени се придружио и Новак Ђоковић, његов ученик који је данас најбољи тенисер света. Пилић се том приликом обратио српском асу и поручио да би волео да он у Србији буде као што су Лионел Меси и Дијего Марадона у Аргентини, на шта је Новак имао одговор.
Сваки успех Новака Ђоковића Србија слави као празник јер је одавно постало познато да је он постао један од најбољих амбасодра наше земље широм света. Љубав коју добија први рекет света заслужио је не само због својих титула, већ и због тога што је увек где год био истицао колико је поносан што долази из Србије.
Међутим, Никола Пилић сматра да би најбољег тенисера свих времена требало да величају и више. Вероватно је легендарни Ники и у праву јер није тајна да је Новак размазио српске навијаче па се тако трагично доживљава сваки пораз и одмах му се траже мане.
„Морам да кажем нешто што ме увек боцка, а то је да смо твој отац и ја, кад си имао 15 година, били сигурни да ћеш бити добар играч. Нисам знао да ћеш бити број један, али сам знао да ћеш бити изузетно добар, јер све је ишло ка томе. Зато кажем, твоје квалитете не само тениске, већ и као човека су и за мене били изузетно важни. Још једну ствар ћу рећи, која ме исто тако мучи, желео бих да ти као Србин, да Срби поштују тебе као што Аргентинци поштују Марадону и Месија, јер ти си то заслужио“, рекао је Пилић.
Потом је објаснио због чега то мисли.
„Имиџ Србије који је Новак у последњих 20 година направио не постоји ни у једној дипломатији на свету, ако немаш човека као што је он, са његовом харизмом. И ја кажем, не желим да дајем неке комплименте, али Новак је човек какав се рађа једном у неколико деценија и ја стојим иза тога. Кад говорим бројке нисам субјективан, бројке говоре да је Новак не само најбољи тенисер свих времена, већ ако пет пута буде најбољи спортиста света да је то јако тешко направити. Захваљујем му за све сто је направио и за мене, и кад могу да кажем 'Ја сам тренирао Новака Ђоковића', то је дивна реченица“, поручио је Пилић.
После Пилићеве изјаве и поређења Новака са Месијем, српски ас упитан је какву подршку он осећа од Србије.
„Захвалан сам на љубави и подршци коју добијам од свог народа. Немам никакву примедбу, увек сам добијао ветар у леђа у свакој прилици – људи из Србије, из дијаспоре, увек се потруде да дођу и покажу да су ту за мене, па и у тешким и изазовним временима“, поручио је Новак који се није сложио са својим „тениским оцем“.
Посебно је најбољи тенисер света истакао ситуацију од пре две године када је депортован из Аустралије. Српски навијачи у тим тешким данима пружали су му подршку широм света.
„Када је било оно са Аустралијом, цела нација је стала иза мене и вечно сам захвалан. Не волим да поредим то са Месијем или Марадоном и Аргентинцима, само могу да кажем велико хвала. Трудио сам се да са достојанством и поносом представљам Србију, да будем пример како се показује љубав према земљи. Свако од нас има милион мана, али трудио сам се да имам присан однос и да будем доступан, поготово деци“, рекао је Ђоковић.
Подршка од свог народа Ђоковићу је потребна и даље посебно у тренуцима када би западни свет желео да чује да размишља о крају каријере. Упркос томе што у 2024. још увек нема титулу Новак зна своје циљеве и од њих још не одустаје, а Србија му је захвална што је и даље представља у најлепшем светлу.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2024
СПОРТ
Јокић изненадио тренера, па причао о боловима: „Навикао сам“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала