- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пушков поручио Доналду Туску: „Предратна фаза“ би била опасна за Пољску

© Sputnik / Vladimir FedorenkoПредседник Комитета Државне думе за међународне послове Алексеј Пушков
Председник Комитета Државне думе за међународне послове Алексеј Пушков - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2024
Пратите нас
Изјава премијера Пољске Доналда Туска да Европа пролази кроз „предратну фазу“ и да је то сваким даном све очигледније би требало да га натера да размисли о опасности за његову земљу, написао је руски сенатор Алексеј Пушков на друштвеним мрежама.
Туск је у интервјуу листу „Паис“ рекао да је могућ било који сценарио, да оваква ситуација није била од 1945. године, као и да сви морају да се навикну на нову епоху.
„Он не размишља о томе да предратна фаза не слути на добро за 'пограничне’ земље које се налазе на раскрсници зараћених страна. Да je Туск довољно паметан, да има довољно националног осећаја и маште, он би се пре свега замислио о томе да такво доба, а посебно могући прелазак из предратног у ратно доба, веома опасно за Пољску“, навео је Пушков.
Према речима руског сенатора, Туск је оличење примера деградације политичког руководства у Европи, јер уместо да спречи негативне последице за Пољску због ескалације међународних тензија, он са „слатким ужасом“ предсказује такав развој догађаја.
„И због чега Пољска са таквом спремношћу улеће у предратну епоху? Због каквог узвишеног циља? Сигурно није због судбине Донбаса или Харкова“, иронично је приметио Пушков.
У последње време се на Западу све чешће могу чути идеје о директном оружаном сукобу алијансе и Русије. Кремљ је навео да Москва никоме не прети, али да неће игнорисати акције које су потенцијално опасне за њене интересе.
Погледајте и:
Амбасада Русије у Пољској - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2024
РУСИЈА
Руски амбасадор одбио да посети МИП Пољске: Немамо о чему да разговарамо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала