- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац променио историју Евролиге – тренер побеснео: „Веома тужан дан“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2024
Пратите нас
Шарунас Јасикевичијус био је љут после победе његовог Фенербахчеа над Албом у Евролиги резултатом 103:68, јер није било питања након што је исписана историја. Наиме, Американац Најџел Хејс-Дејвис оборио је рекорд по броју поена у једном мечу, убацио је округло 50!
Импресивна партија најбољег играча Фенера у убедљивом тријумфу над тимом из Берлина.
Хејс-Дејвис је погодио по девет двојки и тројки, имао је и пет реализованих слободних бацања, чиме је послао у заборав доскорањи рекорд Шејна Ларкина у дресу Ефеса.
Тренер клуба из Истанбула темпераментни Литванац Јасикевичијус био је затечен, а затим и љут због тога што новинари после утакмице нису имали питања.
„Немате више питања? После 50 поена Најдџела Хејс-Дејвис у мечу Евролиге... Ово је тужно за турску кошарку. Веома тужан дан за кошаркашко новинарство у Турској. По**здео сам, заиста. Да будем искрен према вама. Веома ми је жао, веома сам разочаран“, кратко је поручио Шарунас, ког је претходно жена задужена за вођење конференције питала да ли има нешто да каже после несвакидашње ситуације.
Литванац је екипу преузео од Димитриса Итудиса, кума Жељка Обрадовића и бележи одличне резултате, па је тим из Истанбула један од главних кандидата за пласман на Фајнал-фор Евролиге ове сезоне.
Фенер је пети на табели са 20 победа уз 12 пораза, а у претходном колу доживели су тесан пораз од Олимпије из Милана, док су пре тога разбили Барселону 88:74.
Најџејл Хејс - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2024
СПОРТ
Пао рекорд Евролиге – нестварни Хејс убацио 50 поена /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала