- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ни Новакова, ни Карлосова – ово је година Димитрова и Синера

© AP Photo / Marta LavandierГригор Димитров
Григор Димитров - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2024
Пратите нас
Пред почетак нове тениске сезоне, све очи биле су упрте у Новака Ђоковића и Карлоса Алкараса. Од српског и шпанског аса очекивало се финале Аустралијан опена, борба за прво место и чиста доминација. За то време, из сенке су се смешкали Јаник Синер и Григор Димитров.
Већ на мастерсу у Паризу Григор Димитров је наговестио да се враћа својим најбољим тениским данима, али то и даље није било довољно да би се прогнозирало да ће наредне године постати један од најбољих играча.
Међутим, турнир у Бризбејну био је најава да следи сјајан почетак сезоне за бугарског тенисера. Дошао је до титуле, играо је финале Марсеја, полуфинале Ротердама, а највеће изненађење направио је у Мајамију где је стигао до финала после великих победа над Карлосом Алкарасом и Сашом Зверевом.
Победа над немачким тенисером била је 20. за Григора ове сезоне, а једини који има више победа до њега је Јаник Синер.
Уз епитет највећег тениског талента везује се име Карлоса Алкараса, док је Јаник Синер константно био у сенци. Италијан је дао наговештај да би то могао да промени на Дејвис купу где је спасао три меч лопте против Новака Ђоковића и победио га.
Док се прогонозирало финале Ђоковић-Алкарас на Аустралијан опену, Синер је „гледао своја посла“ и гледао како се Србин и Шпанац пакују за пут ка кући. Италијан је подигао свој први Гренд слем пехар и показао колико је невероватан.
После Аустралије играо је и у Ротердаму који је такође освојио, а једини пораз доживео је од Алкараса у Индијан Велсу. Победом против Данила Медведева, руског тенисера, Јаник је уписао 24. победу ове сезоне.
Тако су Григор и Јаник потпуно бацили у сенку остале играче јер су једини који ове сезоне имају најмање 20 победа.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2024
СПОРТ
Баново брдо стрмо за Матића – два отказа за три месеца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала