- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак јури његов рекорд – а легенда тениса жели да му буде тренер: „Била би част да ме размотри“

© AFP 2023 / -Новак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, размишља о томе да ни не ангажује новог тренера, а то би разочарало Џимија Конорса, легендарног америчког тенисера, који се понудио српском асу.
Успеси Новака Ђоковића нису прославили само њега већ и његове тренере па су тако после разлаза српског аса и Горана Иванишевића ту ситуацију стручањи видели као прилику да и они постану део историје.
Новак је истакао да још увек разматра ко би могао да замени Иванишевића, али је нагласио да би могло да се догоди и да замене не буде са чим се не слаже Џими Конорс.
„Ја сам ван посла, Брет. Волим да радим тениске подкасте и причам о тенису са тобом, али знаш, ако се укаже прилика, то би свакако било задовољство и част да он размотри моје име. Али како ствари иду, малопре смо причали о Данијел КОлинс и како се живот мења и тренутно сам задовољан овим што радим. Волим свој живот и све у вези њега“, рекао је Конорс у подкасту „Предност Конорс“.
Говорио је осмоструки Гренд слем шампион о томе како кривица увек падне на тренера.
„Добро је ствари некад продрмати. али није више забавно, зар је увек кривица до тренера? Знате, 'време је да се отарасите тренера!' Ви сте са неким, путујете заједно из недеље у недељу и једете и проводите време заједно. Понекад вам је потребан одмор. Да протресете све и видите шта иде из тога. Можда га је Горан одвео најдаље што је могао“, истакао је Конорс.
Уколико Новак чује Џимијев предлог и одлучи се да га ангажује било би то посебно интересенатно јер српски ас јури један до Конорсових рекорда. Легендарни Американац је тенисер са највише освојених титула у историји, има их 109, а Новак је тренутно на 97.
Тако би када би дошло до заједничке сарадње Конорс помогао Ђоковићу да обори један од ретких рекорда који нису у његовом власништву.
Јаник Синер и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2024
СПОРТ
Како је Медведев створио Синера: „Учинио ме бољим“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала