- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Западни медији: Немачка економија на рубу пропасти

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Уђи у базу фотографијаНемачка застава на згради Бундестага
Немачка застава на згради Бундестага - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2024
Пратите нас
Немачка економија је на рубу пропасти због сукоба у Украјини, али проблеми су почели много пре тога, пише шпански лист „Паис“.
Како се наводи у чланку, велика ера „Произведено у Немачкој“ ближи се крају – индустријска производња у земљи пала је за укупно осам одсто од 2015. године. Лист напомиње да је сукоб у Украјини такође нанео штету енергетској индустрији Немачке.
Економски пад има много последица, посебно у политици, што би могло утицати на ситуацију током избора у земљи заказаних за 2025. годину, оцењује се у чланку.
Такође се објашњава да криза у Немачкој увек представља европску кризу, с обзиром на то да су суседи Немачке снажно интегрисани у немачке ланце снабдевања.
„Европска унија такође зависи од доприноса ове земље буџету заједнице и од њених државних обвезница за подршку еврозоне“, закључује аутор чланка.
Немачка економија доживљава озбиљну кризу. БДП земље смањен је 2023. године у односу на претходну за 0,3 одсто. Стручњаци немачког Савезног завода за статистику забележили су крајем 2023. године пад куповне моћи становништва због раста потрошачких цена. Према извештајима медија, многи Немци били су приморани да штеде.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала