- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Арапски медији: Путин се супротставио НАТО и одушевио Глобални југ

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаКандидат в президенты РФ, действующий президент РФ Владимир Путин выступает перед журналистами в своем избирательном штабе
Кандидат в президенты РФ, действующий президент РФ Владимир Путин выступает перед журналистами в своем избирательном штабе - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин одушевио је земље Глобалног југа јер се супротставио земљама НАТО и тако поткопао легитимитет идеолошке надмоћи Запада, саопштила је арапска телевизија „Мајаден.
Како наводи новинарка Жана Кадри, са становишта глобалног Југа, прави успех Путина је у томе што се супротставио НАТО-у, снагама које су „дуго година држале масе у стању социјалне, идеолошке и историјске парализе“.
Телевизија констатује да тамо где „Запад види агресију и дестабилизацију, Југ види одмазду“. Такође подсећа да је Запад преварио и Русију са Минским споразумима.

Путин је урадио невероватан посао у сфери заштите националних интереса“ и тако инспирисао земље Глобалног југа да „гледају ка новим хоризонтима“, наводи Кадри.

Новинарка истиче да је украјински сукоб постао кључни моменат у историји који је означио прелазак униполарног светског поретка на мултиполарни. Такође закључује да ништа не може боље да „покаже крај финансијске хегемоније ЕУ и САД од њихове панике око коришћења замрзнуте руске имовине“.
Погледајте још:
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2024
РУСИЈА
Лавров: Глобални југ је схватио – нико није заштићен од економског разбојништва Запада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала