- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Црно-бели „бисери“ осветлали образ Србије: „Сребро сија као злато!“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСтадион Партизана у сумрак
Стадион Партизана у сумрак - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2024
Пратите нас
Фудбалери Партизана у кадетском узрасту окончали су „Куп будућности“ поразом у финалу од Ајакса, домаћина турнира, резултатом 2:1, али су осветлали образ српског фудбала и показали да се ипак у омладинској школи црно-белих добро ради.
Партизанови „бисери“ су фантастично одиграли читав турнир, побеђивали јаке кадетске тимове попут Манчестер ситија и Андерлехта, али их је у финалу победио Ајакс, који важи за једну од најбољих школа фудбала у Европи.
Утакмица се играла у два полувремена по 20 минута ефективне игре (штоповало се време). Ајакс је имао благу теренску иницијативу у првом полувремену, али је игра била потпуно отворена, шансе су имали и црно-бели.
Друго полувреме је било доба одлуке. У 26. минуту је, после рикошета Џонсон дошао до лопте и шутирао је прецизно и снажно, те довео Ајакс у предност. Два минута касније је Радосављевић одлично искористио простор и пронашао у казненом простору Грбовића, међутим, његов ударац је отишао поред гола. Поново је у 33. минуту Грбовић имао прилику, али је поново Ел Хани одбранио ударац. Партизан је био близу гола, али је наде знатно умањио у 37. минуту Сеан који је после дуплог паса изашао испред голмана Јовановића и успео да га савлада.
Минут Касније је Радосављевић смајио резултат фантастичним ударцем са 25 метара, али Партизан до краја није успео да се потпуно врати у меч и заузели су сјајно друго место на турниру. Велики успех и светла будућност је пред овом генерацијом Партизана.
Василије Грбовић је освојио титулу најбољег стрелца турнира, а поред Ајакса и Партизама, на победничком постољу је био и ПСЖ.
За Партизан су играли Јовановић, Радосављевић, Радић, Зупањац, Љубојевић, Аџић, Макевић, Мартиновић, Радовић, Бајрамовић, Грбовић, а шеф стручног штаба је Ђорђије Ћетковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала