- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ердоган: Ови избори нису крај, већ прекретница

© AP Photo / Yavuz OzdenРеџеп Тајип Ердоган
Реџеп Тајип Ердоган  - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2024
Пратите нас
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган поручио је да локални избори на којима је његова Странка правде и развоја изгубила, између осталог, у Анкари и Истанбулу нису крај, већ "прекретница".
"Локални избори 31. марта завршени су на начин који је достојан наше демократије. Није било инцидената који би бацио сенку на изборну атмосферу. Турска демократија је још једном доказала своју зрелост", рекао је Ердоган присталицама у Анкари, преносe турски медији.
Он је навео да се воља нације манифестује на бирачким листићима, те да је нација пренела своју поруку политичарима.
"Овај 31. март није крај, већ прекретница. Наша нација је пренела своје поруке политичарима. Победник ових избора је наша демократија и национална воља", рекао је Ердоган.
Додао је да се нада да ће резултати избора "бити од користи" за Турску, њен народ и њене градове и села.
Претходно је главна опозициона странка Републиканска народна партија (ЦХП) прогласила победу на изборима за градоначелника у Анкари и Истанбулу.
Поједини извештаји показују да ЦХП води и у великим градовима, попут Измира, Бурсе, Анталије и Адане.
Према прелиминарним резултатима, опозициона странка ЦХП, први пут у последњих 35 година, води у целој земљи са скоро 39 одсто добијених гласова.
Турски грађани данас су бирали градоначелнике, начелнике округа и друге локалне званичнике који ће обављати функције у наредних пет година.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала