- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Истражни комитет започео истрагу о терористичким активностима Запада против Русије

© Sputnik / Виктория Виатрис / Уђи у базу фотографијаВозило Истражног комитета Русије поред уласка у станицу метроа "Технолошки институт" у Санкт Петербургу, где се догодила експлозија
Возило Истражног комитета Русије поред уласка у станицу метроа Технолошки институт у Санкт Петербургу, где се догодила експлозија - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2024
Пратите нас
Истражни комитет Русије започео је проверу након апела посланика Државне думе који траже да се истраже терористичке активности САД, Украјине и западних земаља против Русије.

„На основу разматрања захтева посланика Државне думе А. Л. Красова, Н. М. Харитонова, Ј. В. Лантратове и јавних личности А. Г. Дугина и А. Л. Деркача у вези са потребом да се истражи организовање, финансирање и извођење терористичких напада САД, Украјине и других западних земаља, који су усмерени против Русије, у централи Истражног комитета Русије организована је процедурална провера“, наводи се у саопштењу.

Напомиње се да ће у оквиру провере истрага пажљиво проучити изнете податке и извести закључак.
Захтев је упућен након терористичког напада у „Крокус сити холу“ у Москви током у којем су погинуле 144 особе, а преко 500 је повређено. Министарство спољних послова Русије саопштило је да истражне радње које је спровела руска страна указују на то да је са терористичким нападом повезана Украјина.
Погледајте још:
Сотрудник полиции у концертного зала Крокус Сити Холл, Россия - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2024
РУСИЈА
Вашингтон покушава да отклони све сумње о умешаности Зеленског у терористички напад у Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала