- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ко ће бити Трампов кандидат за потпредседника САД?

© AP Photo / Frank FranklinДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2024
Пратите нас
Тим републиканског кандидата за председника САД Доналда Трампа ангажовао је спољну фирму за проверу кандидата за потпредседника, а на ужу листу ушло је неколико политичара, пише Политико позивајући се не неименоване изворе.
Амерички портал наводи да је о свему обавештена и бивша прва дама Меланија Трамп, која је утицала на одлуку да Мајк Пенс 2016. буде изабран за потпредседника.
На листи кандидата наводно се налазе сенатор из Јужне Каролине Тим Скот, сенатор из Јужне Дакоте Кристи Ноем, конгресмен са Флориде Бајрон Доналдс, конгресмен из Њујорка Елиз Стефаник, бивши конгресмен са Хаваја Тулси Габард и сенатор из Охаја Џеј Ди Венс.
Потенцијални кандидати су и сенатор из Алабаме Кети Брит, сенатор са Флориде Марко Рубио, сенатор из Арканзаса Сара Хакаби и сенатор из Јужне Дакоте Даг Бургам.
Трамп је раније изјавио да је његов главни критеријум за одабир кандидата за потпредседника то "ко ће бити добар председник у ванредној ситуацији".
Бивши председник је, према писању Политика, на приватном састанку пре неколико недеља похвалио Стефаник и Габард и одбацио сенатора Скота, реквши, наводно, да он можда није дорастао послу председника.
Трамп је, међутим, на састанку прошле недеље похвалио Скота.
Портал наводи да то показује да се листа "мења из минута и минут", као и да Трамп још није пронашао противкандидата актуелном потпредседнику Камали Харис.
Избори за председника САД заказани су за 5. новембар, а главни кандидати поново ће бити Трамп и актуелни председник Џозеф Бајден.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала