- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић одговорио Кукочу мајсторском партијом за решавање првог циља у сезони

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2024
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркаш, остварио је 128. трипл-дабл у каријери, а 23. ове сезоне у победи Денвера над Кливлендом резултатом 130:101.
Иако је било упитно да ли ће моћи да игра због повреде десног ручног зглоба и проблемима са левим куком, Никола Јокић био је стартер против Кливелнда и пружио је још једну маетралну партију.
Српски ас на паркету је провео 35 минута, а за то време постигао је 26 поена, 18 скокова и 16 асистенција. Већ крајем треће деонице Јокић је имао трипл-дабл учинак, а Нагетси су тада већ корачали ка победи.
Ово је била трећа Јокићева утакмица ове сезоне у којој је уписао преко 25 поена, 15 скокова и 15 асистенција.
Денвер је овом победом уједно и обезбедио место у плеј-офу са учинком од 52 победе и 23 пораза.
Јокић је још једном показао своје ванземаљско умеће и тиме можда одговорио на тврдњу Тонија Кукоча да није најбољи НБА играч са ових простора. Легендарни хрватски кошаркаш сматра да су Владе Дивац и Дино Рађа испред Џокера.
Денвер је од другог полувреман потпуно преузео контролу над утакмицом, а Јокић је у свом стилу имао улогу прве звезде, асистента и тренера. Помагао је сваком саиграчу, тражио начин да их упосли и завршио са новим маестралним учинком.
Највећу разлику направио је шут за три поена. Кошаркаши Денвера постигли су чак 21 тројку из 33 покушаја, док је Кливленд из 25 пута погодио осам.
Најбољи на паркету после Јокића у Денверу је био Калдвел Поп са 22 поена, три скока и четири асистенције, док се у Кливленду истакао Мобли са 23 поена, четири скока и једном асистенцијом.
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2024
СПОРТ
Синер попут брзог воза прошао поред бугарског Федерера – за титулу у Мајамију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала