- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: Агресивна политика НАТО према Москви води потпуној деградацији ситуације у Европи

© SputnikРусија и Нато
Русија и Нато - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2024
Пратите нас
Крајње агресивна политика НАТО-а према Русији довешће до потпуне деградације војно-политичке ситуације у Европи, рекао је за Спутњик шеф руске делегације на преговорима у Бечу за питања војне безбедности и контроле наоружања Констатин Гаврилов.
По речима дипломате, „овако неће моћи још дуго да се настави“.
Такође, Гаврилов сматра да су односи Русије и Алијансе данас гори и од времена Хладног рата. Како је истакао, ако се повуку паралеле између историјских епоха, „довољно је подсетити како су током Хладног рата скоро све изјаве НАТО-а на министарском и другим нивоима почињале од процене вероватноће изненадног свеобухватног напада СССР и Варшавског пакта“. Гаврилов оцењује да данас поново преовладава таква реторика.
„У стратешкој концепцији Алијансе, која је усвојена на самиту у Мадриду 2022. године, Русија је проглашена за 'најзначајнију и најдиректнију претњу'. Земље НАТО планирају да се воде том агресивно-конфронтационом логиком барем наредних десет година, за колико је предвиђен тај документ. Очигледно, сада се њихов идеал европске безбедности своди на границе са нашом земљом опасане бодљикавом жицом. Због тога се односи Русије и НАТО-а сада могу окарактерисати као више од Хладног рата“, рекао је Гаврилов.
Погледајте још:
Русија НАТО илустрација - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2024
РУСИЈА
Русија нема намеру да напада Европу, али НАТО се спрема за поход на Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала