- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Западни медији: Руска економија расте, Америка више не може да промени ток догађаја

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаРуска берза
Руска берза - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2024
Пратите нас
Велики финансијски подстицаји руске владе током пандемије вируса корона, а потом и специјалне војне операције у Украјини, утрли су пут одрживом економском расту, ниској незапослености, што помаже Руској Федерацији у украјинском сукобу, пише Политико, позивајући се на експерте.
Недавне успешне војне акције Русије у Украјини у условима западних санкција доказују, како се наводи, да „Сједињене Државе више не могу да промене ток догађаја који им се не допадају једним потезом пера Министарства финансија“, између осталог због блокаде Конгреса 60 милијарди долара помоћи Кијеву.
Штавише, већина међународних лидера сматра континуирано снабдевање руским енергентима важним фактором стабилности глобалног енергетског тржишта – и ову тачку гледишта прећутно прихватају Сједињене Државе и ЕУ“, наводи се у тексту.
Како пише лист, трговинска позиција Русије у свету се вратила у нормалу после кратког периода повезаног са одласком западних компанија и инвеститора из Руске Федерације. Извоз руске сирове нафте, посебно морем, подржавају европске бродарске компаније, „на велику жалост Украјине“.
У међувремену, Кијев „црпи ресурсе брже него што их неодлучни Запад може попунити“. Нема сумње да се ситуација у Украјини, где су „руске копнене снаге недавно напредовале“, значајно окренула у корист Русије, наглашава Политико.
Подизање новца са банкомата - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2024
ЕКОНОМИЈА
Русија међу пет економија Г20 које најбрже расту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала