- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Украјина је терористичка држава која убија своје и туђе грађане – без последица

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2024
Пратите нас
Уколико се добије довољно доказа да иза терористичког акта у „Крокус сити холу“ стоје украјинске формације или власти, нико им неће судити и нереално је да таква одлука буде донета у Уједињеним нацијама, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Он је на свом Телеграм каналу додао да није реално изборити се за такву одлуку у УН због русофобичног консензуса и права вета Англосаксонаца у Савету безбедности те организације.
Медведев такође сматра да руководство Украјине чека судбина Степана Бандере (један од идеолога украјинског национализма који је током Другог светског рата сарађивао са нацистичком Немачком) и да га треба ликвидирати уколико се потврди његова умешаност у терористички акт у „Крокусу“.
Он је нагласио да Украјина данас слободно и без последица убија своје и туђе грађане у градовима, рововима, па чак и затворима, а терористичка природа ове државе је очигледна чак и Британцима и Американцима.
Претходно, руска Спољно-обавештајна служба (СВР) саопштила је да је администрација Џозефа Бајдена интензивирала напоре да се створи искривљена слику о терористичком нападу на „Крокус сити хол“.
Према пристиглим информацијама, Стејт департмент, америчке обавештајне службе, повезане невладине организације и медији добили су задатак да отклоне све сумње о умешаности Владимира Зеленског и његовог окружења у злочин.

Напад на „Крокус Сити Хол“

Подсетимо, руски државни органи ухапсили су 11 лица повезаних са терористичким нападом на посетиоце концерта музичке групе „Пикник“ у „Крокус сити холу“.
Шеф Истражног комитета Русије Александар Бастрикин саопштио је да је, према последњим информацијама, број погинулих у терористичком нападу порастао до 139.
Четворица терориста, који су крвави пир починили за свега 18 минута, пресретнути су у Брјанској области, на мање од 100 километара од руско-украјинске границе, док су белим „реноом“ покушавали да побегну у Украјину.
Из њихових изјава произлази да је напад изведен за новац, али јасну слику о томе који су били њихови мотиви за напад и ко су налогодавци једног од најкрвавијих терористичких напада у историји Русије за сада није могуће сложити.
Московски суд одредио им је притвор до 22. маја. Оптужени су за тероризам и признали су кривицу, а за то дело прети им доживотна робија.
Украјина је једина земља која није осудила терористички напад у „Крокус сити холу“, а стручњаци оцењују да то показује злочиначку природу актуелног режима у Кијеву.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала