- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Раскош сакуре: Процветале јапанске трешње у Београду /фото/

Пратите нас
Раскошни, нежно розе цветови јапанске трешње и ове године су у Ботаничкој башти „Јевремовац“, нешто раније него иначе, донели дух Истока и означили почетак пролећа.
© Sputnik / Лола ЂорђевићЦвет јапанске трешње носи назив сакура и представља национални цвет у Јапану.
Цвет јапанске трешње носи назив сакура и представља национални цвет у Јапану. - Sputnik Србија
1/10
Цвет јапанске трешње носи назив сакура и представља национални цвет у Јапану.
© Sputnik / Лола ЂорђевићЈош од древних времена, у Јапану се велича лепота сакуре — расцветале јапанске трешње. Њен цвет с нежним латицама омиљенији је од свег другог цвећа и заузима значајно место у историји и култури Јапана.
Још од древних времена, у Јапану се велича лепота сакуре — расцветале јапанске трешње. Њен цвет с нежним латицама омиљенији је од свег другог цвећа и заузима значајно место у историји и култури Јапана. - Sputnik Србија
2/10
Још од древних времена, у Јапану се велича лепота сакуре — расцветале јапанске трешње. Њен цвет с нежним латицама омиљенији је од свег другог цвећа и заузима значајно место у историји и култури Јапана.
© Sputnik / Лола ЂорђевићОсим што представља украс у парковима, цветање јапанске трешње има и културну и симболичку вредност, јер је у Јапану то традиционални знак почетка пролећа и обнављања живота након зиме.
Осим што представља украс у парковима, цветање јапанске трешње има и културну и симболичку вредност, јер је у Јапану то традиционални знак почетка пролећа и обнављања живота након зиме - Sputnik Србија
3/10
Осим што представља украс у парковима, цветање јапанске трешње има и културну и симболичку вредност, јер је у Јапану то традиционални знак почетка пролећа и обнављања живота након зиме.
© Sputnik / Лола ЂорђевићПрелепи призори расцветале трешње измаме људи да изађу напоље и уживају у несвакидашњим сценама, у ханами - јапанској традицији посматрања процветалих пупољака.
Призори расцветале трешње измаме људи да изађу напоље и уживају у несвакидашњим сценама, у ханами - јапанској традицији посматрања процветалих пупољака. - Sputnik Србија
4/10
Прелепи призори расцветале трешње измаме људи да изађу напоље и уживају у несвакидашњим сценама, у ханами - јапанској традицији посматрања процветалих пупољака.
© Sputnik / Лола ЂорђевићХанами је стари јапански обичај разгледања пролећног бехара уз саке и лаки оброк који и данас сваке године практикују милиони људи.
Ханами је стари јапански обичај разгледања пролећног бехара уз саке и лаки оброк који и данас сваке године практикују милиони људи.  - Sputnik Србија
5/10
Ханами је стари јапански обичај разгледања пролећног бехара уз саке и лаки оброк који и данас сваке године практикују милиони људи.
© Sputnik / Лола ЂорђевићМада је трешњин цвет један од симбола Јапана у свету, сматра се да су саднице за стабла украсне трешње првобитно биле донете из подножја Хималаја.
Мада је трешњин цвет један од симбола Јапана у свету, сматра се да су саднице за стабла украсне трешње првобитно биле донете из подножја Хималаја.  - Sputnik Србија
6/10
Мада је трешњин цвет један од симбола Јапана у свету, сматра се да су саднице за стабла украсне трешње првобитно биле донете из подножја Хималаја.
© Sputnik / Лола ЂорђевићСакура је вековима утицала на јапанску културу и редовно је помињана у поезији и књижевности, а сматра се симболом живота, смрти и поновног рађања.
Сакура је вековима утицала на јапанску културу и редовно је помињана у поезији и књижевности, а сматра се симболом живота, смрти и поновног рађања - Sputnik Србија
7/10
Сакура је вековима утицала на јапанску културу и редовно је помињана у поезији и књижевности, а сматра се симболом живота, смрти и поновног рађања.
© Sputnik / Лола Ђорђевић

Због својих предивних ружичастих цветова, јапанска трешња је постала веома популарна код нас, те тако сваке године њено цветање у Ботаничкој башти "Јевремовац" привуче велики број посетилаца.

Због својих предивних ружичастих цветова, јапанска трешња је постала веома популарна код нас, те тако сваке године њено цветање у Ботаничкој башти "Јевремовац" привуче велики број посетилаца. - Sputnik Србија
8/10

Због својих предивних ружичастих цветова, јапанска трешња је постала веома популарна код нас, те тако сваке године њено цветање у Ботаничкој башти "Јевремовац" привуче велики број посетилаца.

© Sputnik / Лола Ђорђевић

Јапански врт представља јединствену оазу у склопу Ботаничке баште која на најлепши начин приближава дух Истока свим посетиоцима.

Јапански врт представља јединствену оазу у склопу Ботаничке баште која на најлепши начин приближава дух Истока свим посетиоцима. - Sputnik Србија
9/10

Јапански врт представља јединствену оазу у склопу Ботаничке баште која на најлепши начин приближава дух Истока свим посетиоцима.

© Sputnik / Лола ЂорђевићКамен, вода и биљке су три основна елемента присутна у јапанским баштама.
Камен, вода и биљке су три основна елемента присутна у јапанским баштама. - Sputnik Србија
10/10
Камен, вода и биљке су три основна елемента присутна у јапанским баштама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала