- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Напади Израела на територију Сирије недопустиви, агресија се наставља упркос резолуцији СБ

© Sputnik / Брайан Смит / Уђи у базу фотографијаСтални представник Русије у УН Василиј Небензја
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2024
Пратите нас
Русија одлучно осуђује нападе Израела на територију Сирије и оцењује их као најгрубље кршење суверенитета земље, изјавио је стални представник Русије при светској организацији Василиј Небензја на седници Савета безбедности.
„Полазимо од тога да су оваква агресивна дејства Израела која имају за циљ даље распламсавање сукоба недопустива и морају бити заустављена“, истакао је Небензја.
Он је нагласио да се операција Израела у Појасу Газе наставља, упркос раније усвојеној резолуцији СБ УН, која предвиђа прекид ватре, а Русија је изузетно забринута због тога.

„Иницирали смо (данашњу седницу СБ УН) како би се дискутовало о текућим ракетно-бомбашким нападима израелских одбрамбених снага на различите објекте Сирије у светлу војне операције Западног Јерусалима у Појасу Газе, која је без преседана кад су у питању жртве и што се наставља, без обзира на захтев резолуције Савета безбедности 2728 о моменталном прекиду ватре“, подвукао је Небензја.

Руски дипломата је апеловао на међународну заједницу да осуди дејства Израела, којима се крши суверенитет Сирије и неповредивост дипломатских објеката.
„Ескалацију напетости на Блиском истоку након напада Израела носиће на савести Велика Британије, Сједињене Америчке Државе и Француска, које нису осудиле овај акт“, закључио је Небензја.
Подсетимо, израелски авиони извели су 1. априла ракетни удар на зграду у близини иранске амбасаде у Дамаску, притом је оштећена и зграда дипломатског представништва, јавља дописник Спутњика.
У ваздушном нападу, убијено је седморо припадника Иранског Корпуса Чувара Исламске револуције.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала