- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

САД: Не подржавамо украјинске нападе на руску територију; Француска: Кијев се легитимно брани

© AP Photo / LIBKOSУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2024
Пратите нас
Администрација САД не подржава нападе Оружаних снага Украјине на територију Русије, изјавио је амерички државни секретар Ентони Блинкен током заједничке конференције за новинаре са министром спољних послова Француске Стефаном Сежурнеом након њиховог састанка у Паризу, коментаришући нападе украјинских снага на руске нафтне објекте.
Блинкен је на питање новинара да ли САД сматрају „исправним стратешким приступом“ нападе Кијева на рафинерије и друге објекте енергетског система Русије одговорио:

„Од првог дана специјалне војне операције, када је реч о Украјини, сматрали смо и сматрамо својом политиком чињење свега могућег како бисмо помогли Украјини да се одбрани од руске агресије. Истовремено, не подржавамо и не одобравамо нападе Украјине ван граница њене територије“, истакао је државни секретар.

Истовремено, министар спољних послова Француске Стефан Сежурне је, коментаришући нападе Украјине на нафтне објекте Русије, изјавио да Кијев делује у оквиру легитимне одбране.
Претходно, украјински дронови напали су неколико руских рафинерија. Међу њима су фабрике у Нижегородској, Самарској, Рјазанској области, Краснодарском крају. Руске власти су више пута саопштавале да се Украјина претворила у државу-терористу.
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала