- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Светска централна кухиња обуставља рад у Гази

© AFP 2023 / Mohammed AbedПалестинцы доставляют воду в лагерь для беженцев в Рафахе на юге сектора Газа
Палестинцы доставляют воду в лагерь для беженцев в Рафахе на юге сектора Газа - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2024
Пратите нас
Светска централна кухиња (WЦК) саопштила је данас да обуставља рад у Гази након напада у којем је убијено седам њених радника.
„WЦК одмах обуставља своје операције у региону. Ускоро ћемо доносити одлуке о нашем будућем раду“, навела је извршни директор WЦК Ерин Гор, пренoси Тајмс оф Израел.
WЦК је претходно саопштила да је седам њених радника убијено у нападу на њихово возило у централној Гази касно синоћ, након што су помогли у испоруци хране и других залиха у северну Газу који су стигли неколико сати раније.
Организација је у саопштењу навњла да је њено особље „путовало у неконфликтну зону у два оклопна аутомобила означена логотипом WЦК“, преноси Тајмс оф Израел.
Извршна директорка ове организације Ерин Гор изјавила је да „ово није само напад на WЦК, већ напад на хуманитарне организације које се појављују у страшним ситуацијама где се храна користи као оружје“.
ИДФ је саопштила да „спроводи дубинско испитивање на највишим нивоима како би разумела околности овог трагичног инцидента“, али није рекла да ли је одговорна за напад.
Претходно су палестински здравствени званичници у Појасу Газе саопштили да су погинули четири страна химанитарна радника и њихов возач Палестинац, а медији су пренели да су погинули хуманитарни радници из Аустралије, Велике Британије, САД, Канаде и Палестине.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала