Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Бранко Павловић: Опозиција нема аргументе - криви су за неуспех преговора са властима

© Sputnik / Лола ЂорђевићБранко Павловић
Бранко Павловић - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2024
Пратите нас
Шеф посланичке групе "Ми - Глас из народа" Бранко Павловић изјавио је данас да је та посланичка група подржала захтев Србије против насиља, Нове ДСС и ПОКС-а да београдски и локални избори буду у исто време, 2. јуна, али да за неуспех преговора криви опозицију.
"Ми уопште не делимо њихово мишљење да је реч о разликама које морају довести до поделе, али врло оштро осуђујемо њихово данашње напуштање седнице зато што немају убедљиву аргументацију. Власт има врло убедљиву аргументацију, да не може да мења закон продужавањем рока за локалне изборе", рекао је Павловић на конференцији за медије у холу Скупштине Србије.
Он је нагласио да нема добрих решења и да сматра да је тачно образложење владајуће партије да би се удовољавањем захтева опозиције отворила Пандорина кутија, преноси Танјуг.
"Напустити разговор јер владајућа групација није прихватила нешто, за шта има озбиљан темељ да не прихвати, је инсистирање на поделама у друштву које не постоје. То су политичке разлике, то не може да доведе до подела, а овај потез је заправо жеља да се поделе додатно продубе и додатно одржи атмосфера неповерења у изборни процес", рекао је Павловић.
Он је нагласио да се нада ће се опозиција вратити за преговарачки сто и наставити са разговорима и додао да није разумео ни зашто је данашњи састанак прекинут.
"Ово је пример како не треба да ради опозиција. Теза коју смо чули је да би владајућа групација могла партијски да захтева да челници у 66 општина поднесу оставке и тиме, без измене закона, дођу до тога да сви избори буду 2. јуна. То значи да владајућа странка ради оно што јој опозиција нареди. То нема нигде", поручио је Павловић.
Он је рекао да је концепт који је предложила председник Скупштине и владајућа групације о раду на спровођењу препорука ОДИХР био веома добар и додао да у спровођењу тих мера треба да учествују сви, преноси Танјуг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала