- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Наставља се потрага за Данком: У потрагу се укључила се и полиција Словеније

© Преузето са сајта "ПронађиДанка Илић, нестала. МУП први пут активирао сајт „Пронађи ме“
Данка Илић, нестала. МУП први пут активирао сајт „Пронађи ме“ - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2024
Пратите нас
Потрага за двогодишњом Данком Илић, која је нестала прошлог уторка у Бањском пољу код Бора, ушла је у девети дан. МУП апелује на медије да им омогуће да несметано обављају рад. У потрагу за Данком укључила се и полиција Словеније.
Полиција наставља оперативан интензиван рад. Проверавају се све чињенице и сва лица која могу да се доведу у везу са нестанком девојчице. Полицијске патроле и даље су у Бањском пољу, а полиција и даље претражује терен.
У претходних седам дана, специјалистички тимови МУП-а претражили су околину куће, као и дивљу депонију на старом бањском путу, а претражују се и куће оних људи који ту не живе.
Како јављају словеначки медији, у потрагу за Данком укључила се и полиција Словеније.
Словеначки портал 24УР преноси да сви који имају било какву информацију о несталој девојчици могу да је јаве словеначкој полицији.
„Уколико имате било какву информацију, можете назвати хитну помоћ словеначке полиције на број 113“, навела је полиција.
Након анализе свега што је до сада предузето у потрази за двогодишњом Данком Илић, истрага на територији Србије је проширена, изјавила је Бојана Отовић Пјановић из МУП-а.
Она је јуче саопштила да је потрага за двогодишњком Данком Илић непрестана и да се проверавају све чињенице и сва лица која могу да се доведу у везу са њеним нестанком.
Истрага је проширена и на Аустрију, а Интерпол је расписао жуту потерницу.
Бечка полиција саопштила је да је у току истрага да ли је девојчица, која је у суботу увече виђена на трамвајској станици у Бечу заиста нестала Данка Илић из Бора.
Полиција је то рекла за Танјуг, на питање како напредује истрага и додала да је у сталном контакту са српским властима.
"Српски држављанин који живи у Бечу видео је, према сопственим изјавама, двогодишњу девојчицу несталу у Србији на трамвајској станици у центру Беча 30. марта 2024. око 20 часова. Са дететом су биле две жене. Контактирао је српске власти. Контактирали су бечку полицију. Сведок је испитан и обезбеђен је снимак који је човек направио о свом запажању. Тачне околности, посебно да ли се заиста ради о несталој девојци, предмет су истраге која је у току", навела је полиција.
Двогодишња Данка нестала је 26. марта око 13.45 часова у Бањском пољу код Бора. Она је у тренутку нестанка на себи имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп. Девојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.
Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем "Пронађи ме".
МУП апелује на медије да им омогуће да несметано обављају рад Копирај БЕОГРАД, 3. априла (Тањуг) - Министарство унутрашњих послова (МУП) апеловао је данас на представнике медија да припаднике МУП-а који раде на случају нестанка двогодишње Данке Илић, не позивају директно на службене бројеве телефона за информације, изјаве, гостовања и да им омогуће да несметано обављају свој рад. МУП у саопштењу подсећа да се према процедурама Министарства, комуникација и сарадња са медијима одвија искључиво преко Одељења за медије и комуникације.

МУП апелује на медије да им омогуће да несметано обављају рад

Министарство унутрашњих послова (МУП) апеловао је данас на представнике медија да припаднике МУП-а који раде на случају нестанка двогодишње Данке Илић, не позивају директно на службене бројеве телефона за информације, изјаве, гостовања и да им омогуће да несметано обављају свој рад.
МУП у саопштењу подсећа да се према процедурама Министарства, комуникација и сарадња са медијима одвија искључиво преко Одељења за медије и комуникације.
Мејл адреса ОМК-а је biro@mup.gov.rs, a broj telefona 011/313-97-81.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала