- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Иванишевић открио разлоге разлаза са Новаком: Тешких пет година – замор материјала

© AP Photo / Mark BakerНовак Ђоковић и Горан Иванишевић
Новак Ђоковић и Горан Иванишевић - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2024
Пратите нас
После пола деценије Новак Ђоковић и Горан Иванишевић су прекинули сарадњу, а легендарни хрватски тенисер открио је за „Спорт клуб“ да је до разлаза са српским асом дошло због засићења.
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, недавно је објавио да Горан Иванишевић више није део његовог тима, али је истакао да су он и прослављени тенсиер остали пријатељи што је потврдио и Иванишевић.
„Читао сам много тога… Људи морају да пишу, али нико није био ни близу да погоди. Нема правог разлога, прави разлог је засићење. Ово је било изузетно тешких пет година, људи заборављају корону и да је он у једном тренутку био светски негативац број један због невакцинисања. Увек смо били у неком међукораку, неки министар забрани, лудило с Аустралијом… Дошло је до засићења, до замора материјала – и ауто иде свако мало на технички… И он се уморио од мене, и ја сам се уморио од њега. Нисам могао више да му помогнем, али направили смо велику ствар“, рекао је Иванишевић.
Како је истакао да би могло да дође до разлаза осетио је још на УС Опену.
„Није до разлаза дошло сад у Америци, није се то никад ‘догодило’. Ако ћу да будем најискренији, осетио сам још на УС опену прошле године. И мени је као тренеру Вимблдон баш тешко пао, Алкарас је на крају био бољи и свака му част, али један-два поена… Америка је била невероватна, освојени Синсинати и УС опен, и ту сам већ осетио да је близу крај. Било је питање хоће ли на крају године или некад ове године… Можда је требало то да урадимо прошле године, али ја сам после УС опена оперисао колено, није ме било шест-седам недеља, вратио сам се за Торино, али био је већ тај замор материјала, и комуникација“, објаснио је чувени тенисер.
До разговора је дошло после пораза од Луке Нардија на Индијан Велсу.
„Дан после (пораза од Нардија) смо сели и попричали, писање порука или разговор телефоном, то не иде… Сели смо, смејали се, фино попричали, мени је било важно да му кажем неке ствари, да му кажем како сам се осећао, и он је мени рекао. Прошли смо и добро и лоше, прошли смо лудила Није лако бити Новак Ђоковић. Сви те траже, нешто желе, дају савете… Када се угасе камере, Новак је – добар човек. Има велико срце, хоће све да прими у њега, а то није толико лако. Увек сам био спреман да погинем за њега, спреман да се борим са целим светом, није било лако у тим тренуцима (Аустралија 2022) бити његов тренер, гледали су нас као губавце… Јеси лепи сви резултати које смо постигли, али најпоноснији сам што смо били ту за њега и што смо ишли у рат против целог света, успели смо бар мало да му помогнемо да то лудило прође“, објаснио је Иванишевић.
Поручио је да ће он и Новак увек бити пријатељи.
„Ми смо пријатељи и увек ћемо то бити. Захвалан сам му на поверењу, што сам упознао красне људе – што сам радио с Марјаном, који је диван човек и врхунски тренер, затим Елена, Едоардо, Марко, Чарли, Клаудио, Миљан, Ули… То су људи који ће ми увек бити у срцу, скоро су као породица. Разговор је био и емотивно… Све лепо, на једном сунчаном месту. Дошли смо до тога и ја и он да је то најбоља солуција. Не идем јер је 30. на свету, све је лоше и иде Горан. Он је први на свету, а мораће мало да се тргне – не сумњам да ће то учинити. Када се на терену појави најбољи Новак, онда се увек кладим на њега, на било којој подлози“, поручио је Иванишевић.
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2024
СПОРТ
Партизан се после две године паузе враћа у Кошаркашку лигу Србије!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала