- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва тражи од западних земаља да истраже терористичке нападе на Русију

© Sputnik / Alexey Kudenko / Уђи у базу фотографијаГенеральная прокуратура РФ
Генеральная прокуратура РФ - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2024
Пратите нас
Генерално тужилаштво Русије упутило је Америци, Немачкој, Француској и Кипру захтеве и апеле групе посланика Државне думе Русије о организовању терористичких напада против Русије, саопштила је прес-служба тужилаштва.
Како се наводи, у надзорном ресору су размотрени захтеви посланика Државне думе Андреја Красова, Николаја Харитонова и Јана Лантарова, као и филозофа и политиколога Александра Дугина и бившег посланика Врховне раде Украјине Андреја Деркача о истрази могуће умешаности лица и структура из иностранства у организацији и финансирању низа терористичких напада на територији Русије, као и дизања у ваздух гасовода „Северни ток 1“ и „Северни ток 2“.
„Након разматрања достављених материјала, они су са одговарајућим захтевима послати компетентним органима САД, Француске, Немачке и Кипра“, саопштило је Генерално тужилаштво.
Руска страна се нада да ће „колеге из поменутих земаља савесно размотрити документа и испунити обавезе које им намећу Међународна конвенција о борби против финансирања тероризма из 1999. године и Међународна конвенција о борби против терористичких напада бомбама из 1997. године да спроведу истраге на основу пружених информација, да помогну у прибављању доказа потребних за поступак, као и да осигурају неминовно кажњавање за кривична дела и искључе оправдање за њих по политичким или другим сличним основама“.
Документ садржи информације и о другим терористичким нападима против Русије. Конкретно, помињу се експлозије на Кримском мосту, убиства новинарке Дарје Дугине и војног блогера Владлена Татарског, као и покушај убиства писца Захара Прилепина.
Место цурења гаса на гасоводу Северни ток у Балтичком мору - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2024
РУСИЈА
НАТО дигао у ваздух „Северни ток“: Завера Запада и Украјине ускоро ће бити откривена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала