- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Савет федерације Русије: Позивамо УН да осуде покушај Запада да се умеша у председничке изборе у РФ

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗаседање Савета Федерације Русије
Заседање Савета Федерације Русије - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2024
Пратите нас
Савет Федерације је на јучерашњем заседању усвојио обраћање Уједињеним нацијама и парламентима страних земаља у коме их сенатори Руске Федерације позивају да осуде поступке земаља колективног Запада због мешања у председничке изборе у Руској Федерацији.

„Савет Федерације Федералне скупштине РФ позива УН, међународне парламентарне организације и парламенте страних земаља да осуде акције колективног Запада, које је координисао Вашингтон, због мешања у припрему и спровођење председничких избора у Руској Федерацији, због ометања слободног изражавања руских грађана, као и због подстицања тероризма и екстремизма у циљу дестабилизације ситуације у Русији током предизборне кампање“, наводи се у тексту.

Руски сенатори су навели да палата одлучно осуђује покушаје спољног мешања у припрему и спровођење председничких избора у Русији које је почело пре него што су избори објављени.
Сенатори Руске Федерације поздрављају став већине држава, које су одбиле да подрже иницијативу коју су покренуле Сједињене Амеичке Државе и њени сателити, а у којој се осуђује организација председничких избора у Русији.
Истиче се да је и кијевски режим ометао председничке изборе, као и да су им у томе помогли НАТО тутори.
„Украјинске оружане формације су пуцале на бирачка места у пограничним регионима Руске Федерације, активно користиле дронове који су носили експлозив упућен против цивилних објеката у конститутивним ентитетима Руске Федерације током изборног периода и покушавале оружани пробој на територију Курске и Белгородске области. Након ових злочиначких акција су страдали цивили, међу којима су била и деца“, појаснили су парламентарци.
Раније је председник Савета Федерације Русије Валентина Матвиенко дала такав налог комитету за међународне послове и комисију за заштиту државног суверенитета.
Председнички избори су у Русији одржани 15-17. марта и на њима је председник Русије Владимир Путин освојио 87,28 одсто гласова.
Погледајте и:
Центризбирком подвел официальные итоги выборов президента РФ - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2024
РУСИЈА
Путин се обратио грађанима: Избори су показали да је Русија сигурна у себе и своју будућност
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала