Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Срби са Косова очајни: Сметамо ми, сметају им чак и животиње - како да живимо

CC0 / Слика генерисана вештачком интелигенцијом / Село
Село - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2024
Пратите нас
Ни животиње немају од њих мира а не ми људи! Овако своју несрећу описује Никола Стојановић из села Добротин на Косову и Метохији коме су преко ноћи из тора украли око 25 оваца од чега је било пола јагањаца.
Како се ништа није чуло не зна ни он јер, како каже од куће до тора је само сто метра.
„Ноћ је била петак на суботу, ништа нисмо чули што је необично….Ујутру када сам кренуо да нахраним овце имао сам шта да видим. Разваљен задњи део који је од лима, крв… Није ми било добро. Звао сам одмах полицију, скупили се људи…;“ прича овај домаћин гласом који је више очајан него бесан.
Трагови крадљиваца су видљиви, стопе и трагови од вероватно, сматра Стојановић, комбија којим су овце и одвезене.
„Све се лепо види… Трагови од стопала, види се да их је било више, воде ка ливади, њиви и иза наше куће… Мој отац који ма 78 година се потресао… Како и неће: радимо нешто, стварамо да имамо од чега да живимо и на крају - ништа. Све оде!,“ прича Никола за Спутњик.
Није ово први пут, додаје овај човек, да су на мети крадљиваца али признаје да је сад баш страх ушао у њих.
„Када су они успели овце да однесу а да се ништа не чује онда… Шта можемо ми да очекујемо да се деси. Нећу ни на кога да упирем прстом али… Нисмо сигурни! Нисмо…“, уздише Никола док прича своју муку.
И шта сад, пита се он.
„Полиција дошла записала и ником ништа. Тако увек буде. Остало ми је још пар оваца, али да ли ја треба да се бавим више овим. Спојио сам лепо и корисно, волим животиње, храниш и гајиш.. Јагањци мали…“ и ту застаде са причом. Кнедла у грлу.
Стојановић од пољопривреде живи, а на крађу оваца гледа као на застрашивање.
„Не можемо нормално да живимо, да се понашамо. Али такви су услови, и када би хтео нешто да радиш, не можеш, не можеш да живиш од свог поштеног рада, не дозвољавају“, прича Никола.
Штета коју су лопови нанели овом домаћинству прелази 5.000 евра минимум. Из полиције нема одговора а иза свега су остали само трагови лопова и крв јагањаца…
Погледајте и:
Свећа - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2024
СРБИЈА
Поново опљачкана црква у Зупчу на Косову и Метохији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала