- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешић га чекао – он заиграо у НБА и размишља о грчкој репрезентацији

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаш Партизана Тристан Вукчевић
Кошаркаш Партизана Тристан Вукчевић - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2024
Пратите нас
Доскорашњи кошаркаш Партизана Тристан Вукчевић нашао се у центру пажње због веома занимљиве изјаве Јаниса Адетокумба. Грчки кошаркаш открио је како је текао разговор између њега и Тристана и истакао да млади кошаркаш размишља о игрању за репрезентацију Грчке.
Иако је селектор Србије Светислав Пешић недавно говорио о њему као потенцијалном репрезентативцу Србије.
Јанис Адетокумбо је пренео речи Вукчевића.
„Пришао ми је и рекао да је Грк. Било је то изненађење то што је причао на грчком. Има и грчко презиме. Играо је у Грчкој неколико година. Размишља и о игрању за национални тим, био би сјајан додатак за нас. Играо је јако вечерас. Има доста исксутва, мислим да је играо дерби у Грчкој, такође у Партизану. Дефинитивно ће помоћи Визардсима и националном тиму“, рекао је Адетокумбо и забринуо све у Србији.
Све ово је мало изненађење за све у Србији пошто је претходно у октобру 2022. године Вукчевић изјавио да жели да игра Србију и то заједно са АндрејомСтојаковићем, који се такође представљао као Грк, међутим нешто се у међувремену променило.
Светислав Пешић је открио да је Вукчевићаставио на списак и морао да га обрише све док не прослави 21. рођендан због бизарних правила ФИБА, а у његовој изјави ништа није слутило на то да се Вукчевић заправо нећка.
„Хтели смо да укључимо и Тристана Вукчевића из Партизана, али он тек идућег месеца пуни 21 годину и тек од следећег месеца по правилима ФИБА може да игра за нашу репрезентацију", објаснио је тада Пешић.
Сада више то не изгледа тако сигурно.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала