Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брнабићева са шефом Мисије ОЕБС у Србији: Колегијум први корак, дијалог треба да се настави

© Tanjug / SKUPŠTINA SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆПредседник Скупштине Србије Ана Брнабић са шефом Мисије ОЕБС у Србији Јаном Братуом
Председник Скупштине Србије Ана Брнабић са шефом Мисије ОЕБС у Србији Јаном Братуом  - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
Пратите нас
Председник Скупштине Србије Ана Брнабић разговарала је данас са шефом Мисије ОЕБС у Србији Јаном Братуом који је изјавио да је састанак скупштинског Колегијума био веома важан први корак и да дијалог са опозицијом треба да се настави како би се на споразуман начин дошло до конструктивних решења.
Брнабићева је Братуу пренела задовољство што је са опозиционим странкама успела да успостави дијалог, и навела да би велика грешка опозиције била његово напуштање, саопштено је из парламента.
Она сматра да у дијалогу не треба да буде ултиматума, као и да се нада да ће се он, упркос неслагањима, наставити зарад добробити свих грађана и друштва.
Рекла је да ће посвећено наставити да ради на имплементацији препорука ОДИХР, као и да ће се залагати да окупи опозиционе странке око те теме и додала да је била изненађена јучерашњим одустајањем опозиције од заједничког рада на испуњењу ОДИХР препорука.
Брату је поздравио спремност председника Народне скупштине да настави продуктивну сарадњу у свим областима парламентарне подршке у којима Мисија ОЕБС-а ради.
Амбасадор је изјавио да је састанак Колегијума био веома важан први корак, и да дијалог треба да се настави како би се на споразуман начин дошло до конструктивних решења.
Он је честитао председнику парламента на томе и истакао да ОЕБС охрабрује њен даљи рад и залагање на том пољу као и рад на имплементацији ОДИХР препорука, а да ће Мисија ОЕБС-а наставити да пружа сву помоћ и подршку у раду Скупштине.
Такође, честитао јој је на новој функцији и изразио уверење да ће је успешно обављати.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала