- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Двоструки стандарди: Лондон и Вашингтон одбили да разговарају о нападу Израела на Сирију у СБ УН

© AP Photo / Bebeto MatthewsЗаседание Совета безопасности ООН в Нью-Йорке
Заседание Совета безопасности ООН в Нью-Йорке - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
Пратите нас
САД и Велика Британија одбиле су да разговарају о нацрту саопштења СБ УН, који је предложила Русија, о нападу Израела на конзулат Ирана у Дамаску, саопштио је заменик председника Русије у УН Дмитриј Пољански.
„Након седнице Савета безбедности 2. априла о израелском нападу на конзуларно одељење амбасаде Ирана у Дамаску, Русија је припремила нацрт саопштења СБ УН за медије са стандардним текстом за такве случајеве. Упркос томе, САД и Велика Британија нису хтеле ни да разговарају о томе, позивајући се на то што током седнице није било јединственог става по питању оцене онога што се догодило“, рекао је Пољански.
Он је подсетио да само поменуте две делегације, заједно са Французима, нису осудиле то очигледно кршење међународног права, него су се „упустили у игру речи из које се могло закључити да је за све крив сам Иран“.

„То је најбоља илустрација двоструких стандарда западне 'тројке' и њеног стварног односа према закону и реду у међународном контексту“, поручио је Пољански.

Подсетимо, израелски авиони извели су 1. априла ракетни удар на зграду у близини иранске амбасаде у Дамаску, притом је оштећена и зграда дипломатског представништва, јавља дописник Спутњика.
У ваздушном нападу, убијено је седморо припадника Иранског Корпуса Чувара Исламске револуције.
Погледајте још:
Сотрудники служб экстренной помощи и безопасности на месте удара ВВС Израиля по зданию консульства Ирана в Дамаске, Сирия - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2024
РУСИЈА
„Као пре 25 година у Београду“: Русија припремила нацрт СБ УН о осуди напада на ирански конзулат
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала