- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шљака мучи српске тенисере

© AP Photo / Louise DelmotteЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
Пратите нас
Ласло Ђере, српски тенисер, стигао је у Маракеш као први носилац на турниру, али испао је у другом колу од Италијана Фабија Фоњинија који је тако остварио тек трећу победу на АТП турниру од почетка сезоне. Претходно ни Миомир Кецмановић није успео да обезбеди друго коло у Ешторилу где је бранио финале, па га тако чека велики пад на АТП листи.
Српски тенисери лоше су отворило сезону на шљаци, а оно што додатно брине је да ускоро почиње мастерс у Монте Карлу где ће им конкуренција бити далеко незгоднија него на турнирима 250 серије на којима су поражени у првом колу.
Ласло Ђере у Маракеш је стигао као најбоље рангирани учесник па је тако био слободан у првом колу, док у другом није требало да има тежак задатак против Фабија Фоњинија који је тренутно 100. тенисер света.
Италијан је ове сезоне играо углавном челенџере, а једину победу пре Маракеша остварио је у првом колу Индијан Велса.
Српски тенисер први сет изгубио је у тај-брејку, да би у другом деловало да се потпуно пробудио јер је са два брејк стигао до изједдначења. Имао је Ласло и у трећем сету брејк предности, водио је 4:2, али потом је уследио преокрет Фоњинија који га је на крају елиминисао.
Осим Ђереа, претходно на шљаци свој меч није добро одиграо Миомир Кецмановић који је у Ешторил стигао да одбрани прошлогодишње финале. Уместо тога, Роберто Баутиста Агут поразио га је на самом старту резултатом 6:1, 7:5.
Српски тенисер лако је допустио Шпанцу два брејка у првом сету, да би потом после неискоришћене прилике да му одузме сервис у другом поново посустао и изгубио меч.
С обзиром на то да је бранио финале, Миомир је изгубио 180 бодова због чега ће пасти на листи вероватно за 13 места па би тако могао да буде 63. тенисер света.
Проблем лежи у томе што је Миомир једину титулу у каријери освојио на шљаци, као што је и Ласло своје две титуле освојио на тој подлози. Истина, Кецмановићу шљака није омиљена подлога, али је у 2022. доминирао на њој, док се од Ласла увек у том делу сезоне очекујју најбољи резултати.
Да ли би у Монте Карлу могло да дође до буђења?
Српски кошаркаш Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
СПОРТ
Богдан је показао да може боље, Алексеј запажен – а Тристан је изазвао највеће одушевљење
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала