- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вечити на крилима Самеда и Јована /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
Пратите нас
Фудбалери Партизана савладали су у неизвесној утакмици Вождовац, док је Црвена звезда имала лакши задатак против ИМТ-а, а обе утакмице обележиле су младе наде „вечитих ривала“ Самед Баждар и Јован Шљивић са два маестрална гола.
Пуних 40 минута на стадиону Вождовца није било гола, а онда је у завршници првог полувремена лопта стигла до Самеда Баждара који је одмах шутнуо и затресао мрежу.
Створила се гужва код гола домаћег тима, Ковачевић није успео да је икористи после корнера, затим је Андрија Катић одбранио ударац Калулуа, а онда је лопта стигла до Баждара који је са леве стране шутирао и леви угао и тако уписао сјајан погодак.
Црно-бели су се намучили у наставку, славили су на крају 3:2 и то захвљујући голу Аранђела Стојковичћа у 92. минуту, али оно на шта могу да буду поносни јесте развој младог Самеда који је доказао да је заслужио позив Драгана Стојковића Пиксија у репрезентацију.
То је био Самедов четврти гол за Партизан ове сезоне, а уз то има и једну асистенцију на 16 одиграних лигашких мечева.
Црно-белима је када је реч о 20-годишњаку важно и то што делује као већ зрео и искусан играч, не плаши да се да ђутне у важним ситуацијама, што је показао и против Спартака када је његов погодак донео победу Партизану.
Осим Партизана и Црвена звезда може да се поноси и то још млађим талентом. Утакмица на Маракани само што је почела, играо се четврти минут, а продорни 18-годишњак избацио је ривала, шутнуо кроз ноге противничког играчу и потом послао лопту право у мрежу за Звединих 1:0.
Шљивић је свој лигашки првенац постигао у деветом лигашком мечу који игра, али је претходно већ најавио своје умеће у Купу где је на две утакмице постигао два гола.
За сва три поготка талентованом Јовану било је потребно мање од 300 минута на терену – импресивно.
Јокић и Дончић - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
СПОРТ
Трио који учи Америку кошарци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала