- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Светска премијера филма „Баук“ Горана Радовановића у Москви

© Фото : Спутњику уступио НАМА ФилмФилм „Баук“ Горана Радовановића
Филм „Баук“ Горана Радовановића - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
Пратите нас
Филм „Баук“ Горана Радовановића биће приказан у Главном такмичарском програму 46. Међународног филмског фестивала у Москви.
Фестивал се одржава од 19. до 26. априла и поред Радовановићевог филма биће приказано још десет филмова из Немачке, Ирана, Аустрије, Турске, Румуније, Мексика, Русије...
„Баук“ говори о осмогодишњем дечаку Сави који са својом мајком пролази страхоте НАТО бомбардовања Србије 1999, покушавајући да задржи свој неискварени, дечији поглед на свет!
„Филм 'Баук је антиратна драма која на неки начин сублимира наш колективни страх, али и дух нашег колективног отпора злу пре двадесет пет годинаито кроз једну интимну причу о одрастању. Посебно ми је драго што ће светска премијера бити одржана у Москви, где је и мој претходни филм 'Енклава' био премијерно приказан и награђен“, изјавио је редитељ Горан Радовановић.
Он је невао да је руски директор фотографије Владислав Опељанц, стални сарадник Никите Михалкова и Кирила Серебреникова, дао велики уметнички допринос филму, као и наш сценограф Владислав Лашић.
У филму главне улоге тумаче Војин Ћетковић, Сара Климоска, Милош Биковић, а у улози дечака Саве нашао се Јакша Прпић.
Играју и Анђелија Филиповић, Гордана Гаџић, Бранка Шелић, Милена Јакшић.
Филм је подржао Филмски центар Србије и Министарство културе Републике Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала